Дъщерята на убиеца на кучето в Тополово: Какво толкова е станало, голяма работа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (46)
15:11 / 22.07.2013
13507
Весела Иванова, дъщерята на Райчо от Тополово, който зверски ликвидира кучето си, е горда с постъпката на баща си. 32-годишната жена е разказвала без капка съчувствие, че именно нейният родител е извършител на зверството, което преди два месеца потресе България. Иванова, която е библиотекарка в читалище "Никола Вапцаров" в Тополово, заявила безцеремонно, че й писнало от телевизии и медии, които окупирали дома им, но не изразила грам съчувствие от жестокостта на баща и си.

Истината била, че животното удушило няколко кокошки на съседа, не са верни твърденията на бившия водопроводчик на селото, че кучето се нахвърлило да хапе него и внучето му, разбраха от местни хора още журналисти. Както съобщихме, Райчо Иванов се вбесил на кучето си, завързал го за колата си и километри го влачил по пътя. Свидетели станали случайно преминаващо семейство. Те молили изрода да спре, но той заявил, че животното трябва да се мъчи и продължил.

След като потресените хора пуснаха снимка за изродщината, сътворена от Райчо, България се възмути. Беше сезирана полиция и прокуратура. Местни полицаи намерили кучето захвърлено, полуразчленено и едва живо в дере. Вместо да го заведат в клиника, те го върнали на стопанина му с препоръка да се грижи за него. 

В последтвие и прокурор, и полицай понесоха наказания за постъпките си. Районна прокуратура Асеновград се самосезира от писания на медии, дни наред дири нещастното животно, накрая го откри мъртво и закопано. Райчо изкара седмици в ареста, после бе освободен под парична гаранция.

Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство на животното, извършено по особено жесток начин, на публично място. Всеки момент процесът ще стартира. Заплашват го три години затвор. 

"Какво толкова е станало, голяма работа, едно куче умряло", коментирала още Весела Иванова. 

Дъщерята се отнасяла безцеремонно и с несмешка към постъпката на баща си, явно неосъзнавайки и тя като него, че подобни действия граничат с психопатия, разказаха още възмутени жители на Тополово.



Източник: БЛИЦ

Виж коментарите (46)

Още по темата (20):
18.09.2013 БГ правосъдие: Само условна присъда за Райчо, убил зверски кучето си!
18.09.2013 Днес започва делото срещу садиста Райчо от Тополово
16.09.2013 В сряда започва делото срещу садиста Райчо от Тополово
10.09.2013 Затвор грози кучешкия садист Райчо
05.07.2013 Наказват и прокурор заради жестоко влаченото куче
04.07.2013 Наказаха с мъмрене полицай заради жестоко влаченото и убито куче
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).