Десислава Трифонова, водач на ГЕРБ-СДС в Пловдивска област: Предлагаме конкретни мерки за развитието на туризма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:01 / 26.09.2022
3039
"От ГЕРБ-СДС предлагаме запазване на 9% ДДС за туризма и намаляване на ставките на ДДС за храни и напитки с цел да се сведат до минимум фалитите в сектор ресторантьорство и туризъм за следващите 24 месеца". Това съобщи водачът на листата за Пловдивска област Десислава Трифонова. Тя подчерта, че планът за възстановяване съдържа 24 мерки с цел да се преодолеят тежките последствия от двете години на ковид криза, последиците от войната в Украйна и близо двете години управленски хаос.

Освен намаляване на административната тежест и запазване на ниски данъци в отрасъла, програмата на ГЕРБ-СДС предвижда улеснен достъп до всички финансови инструменти и програми на Европейския съюз, мерки и стимули за привличане на нови кадри и тяхната квалификация, облекчаване на режимите и дигитализация.

"Със своите природни даденост, културно-историческо наследство и традиции Пловдивска област разполага с огромен ресурс за развитието на туризма. Двигател в тази посока могат да бъдат специални мерки за насърчаване на общините, развиващи селски, културен и балнеотуризъм, които ще бъдат разработени при управление с участието на ГЕРБ-СДС", заяви водачът на коалицията в 17-ти МИР Десислава Трифонова.

"Всяка от общините в Пловдивска област е уникална и има уникални възможности за развитие на туристическия продукт – от религиозните и културни маршрути в Асеновград, наличието на минерални извори в Хисаря и Калояново, розите в Карловско, горите, хижите, язовирите, музеите, читалищата и още, и още. Това е богатство, което трябва да продължи се развива", каза още Десислава Трифонова. Тя допълни, че регионът може да се утвърди, като предпочитана туристическа дестинация, чрез подобряване на качеството на туристическите услуги и маркетинга в отрасъла, чрез тясно сътрудничество между заинтересованите страни, държавните и местните власти.

В пакета от мерки на ГЕРБ-СДС е предвидено още създаването на Национален туристически информационно-комуникационен център, платформа, свързваща Единната система за туристическа информация, Туристическите информационни центрове и организациите за управление на туристическите райони, създаването на нов бранд, популяризирането ни като туристическа дестинация, както и усилия за увеличение на средствата от държавния бюджет за сектор туризъм за следващите години.

Виж коментарите (1)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).