Цигански сватби тормозят и пазарджишки квартал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:10 / 03.09.2004
3147
Стотици жители на пазарджишкия квартал "Изток" се вдигнаха на бунт срещу шумните сватби на своите комшии. Хората настояват общината да наложи вечерен час за тържествата. Не издържаме вече на сватбарския терор, музиката гърми по цяла нощ, не ни оставят да мигнем, роптаят протестиращите. Те са изпратили жалби до кмета Иван Евстатиев, областния управител Иван Димитров и шефа на РДВР полк. Жоро Стоицов. Искаме всяка вечер да има полицейски проверки, които да установяват дали се спазва Наредбата за обществения ред, заявиха бунтарите. Недоволните настояват също да се обособи специално място в квартала, където да се провеждат тържествата, съобщава в днешния си брой в-к "Новинар".
Квартал "Изток" в Пазарджик е аналог на пловдивския "Изгрев", с преобладаващо ромско население. Там живеят около 10 хиляди човека и от години част от тях търпят купонджийски произвол от страна на своите съседи. За пръв път обаче жители на самия квартал се бунтуват заради проблемите. В съседния квартал "Ябълките", който също страда от шумовия терор, хората масово се опитват да продадат апартаментите си.
Както Plovdiv24.com писа, подобен проблем в Пловдив се опитват да разрешат в "Столипиново", като общината определи едно място за сватби - новия пазар. Дали това ще реши проблема - жителите са скептични.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).