Бившият кмет на Съединение Евгени Маринчешки - поръчител на убийство и наркотрафикант

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:16 / 31.07.2015
10325
Бившият кмет на Съединение Евгени Маринчешки е бил поръчител на убийство и наркотрафикант.

Това става ясно от разследване на Окръжна прокуратура - Пловдив на серия тежки криминални престъпления, между които и смъртта на старши митнически инспектор .

Mитничарят Георги Дребчев е бил убит по поръчка на бившия кмет на Съединение Евгени Маринчешки, който почина след тежка катастрофа в началото на 2012 г. Tова показва разследването на тежкото престъпление, извършено преди 16 години.

Обвинителният акт, изготвен от Окръжна прокуратура - Пловдив е внесен на 1 юни, а първото заседание по делото е насрочено за 13 август. Наказателното производство ще се води срещу прекия извършител на убийството Божидар Атанасов, който на 13 юни 1999г. е застрелял старши митническия инспектор пред дома му в "Тракия".

Обвиняем по делото е и Иван Карабелов. Според данните от разследването той е действал в съучастие с Евгени Маринчешки. Поръчител на убийството е бил Маринчешки, но двамата са планирали и подготвили всичко, става ясно от обвинителния акт.

Има достатъчно доказателства, че престъплението е извършено с пряк умисъл, съобщават от прокуратурата.

Митничарят е бил следен известно време от похитителите си, за да се установят навиците му и местата, които посещава най-редовно. Убит е с изстрел в сърцето от разстояние, близко до упор. Фабричните маркировки на патрона са били заличени.

Според показанията на свидетели кметът на Съединение Евгени Маринчешки е участвал и в канал за трафик на наркотици през България, в който са били замесени Карабелов и убитият Дребчев.

Доказано е, че починалият Маринчешки e платил "мократа поръчка" на Атанасов и Карабелов. Според изнесени данни от полицията става въпрос за 60 000 лв. Част от парите Атанасов е вложил в закупуването на недвижим имот.

В хода на разследването са разпитани 70 свидетели, сред които и такива с тайна самоличност, общо 10 вещи лица са изготвили 2 съдебно-медицински експертизи, 3 балистични експертизи и комплексна съдебнопсихиатрична, съдебноневрологична и съдебнопсихологична експертиза.

Божидар Атанасов е с мярка за неотклонение "задържане под стража", а Иван Карабелов е с "Домашен арест". Предвиденото от Закона наказание за престъплението, в което двамата са обвинени, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Атанасов е обвинен и за убийството на Огнян Харизанов, извършено край х. "Здравец" през лятото на 2007 г.

Георги Дребчев бе убит пред бл. 131 в "Тракия", където живеeл със семейството си през 1999 г. По данни на разследването е стреляно в гръб в областта на сърцето.

Бившият кмет на град Съединение Евгени Маринчешки почина през февруари 2012 г. от травми след тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Пловдив.

"Божидар Атанасов и Иван Карабелов са се познавали още от 90-те години покрай участия в боеве с кучета", разказват техни познати.

Доказателствата, които подкрепят изцяло обвинителната теза, са показания на свидетели и експертизи.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (6)

Още по темата (33):
13.11.2023 Измениха доживотна присъда за убийство на митничар в Пловдив!
12.08.2023 В Пловдив затворници натопили убиец на бизнесмен
14.02.2022 Божо от Кючука получи доживотна присъда за убийството на пловдивския бизнесмен Оги Лудия
28.06.2021 Доживотна присъда за убийството на Оги Лудия, застрелян пред очите на жена си и детето
16.04.2021 Потвърдена е доживотна присъда за убийство на митничар в Пловдив
19.02.2021 Пълна мистерия около убийството на плодивския бизнесмен Оги Лудия
Още новини от Регионални новини:
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).