Битката за кмет на Куклен започва! Появиха се изненадващи кандидати

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
17:24 / 10.07.2019
13980
Два месеца и половина преди местните избори, "битката“ за властта по места е в разгара си. В момента тя се води на ниво партийни номинации и обявяване на кандидатури. Намиращата се на 10 минути от Пловдив община Куклен не прави изключение, даже напротив. Там вече се спрягат множество кандидати, някои от тях изненадващи, други направо си признаха пред Plovdiv24.bg, че със сигурност ще се впуснат в битката за кметското място.

Много обсъждана и интересна е кандидатурата на Елена Филева – дългогодишен юридически сътрудник в община Куклен, вече подала оставка и категорична, че ще участва на местния вот. "Категорично ще се явя като кандидат за кмет на община Куклен. Смятам, че сегашното ръководство няма добро бъдеще и настоящето не е добро. Нещата буксуват. Искам да се опитам да променя модела на управление. Смятам, че мога да го направя и ще успея", заяви Филева. На този етап тя се определя като независим кандидат за кмет. Тепърва ще се водят преговори за подкрепата от различни политически партии.

Като кандидат на БСП се спряга името на местния председател на структурата - Йордан Попов. Потърсен за коментар, той обяви, че на предстояща конференция ще станат ясни кандидатурите на партията. "Има вероятност аз да съм кандидатът като председател на Общинския съвет на БСП Куклен. Но на по-късен етап мога да коментирам", допълни Попов.

Като най-вероятен кандидат на ГЕРБ се спряга името на настоящия кмет на общината - Мария Белчева, която отказа коментар, освен ако не е изпратено предварително писмено запитване. Кандидатурата на Белчева обаче не е никак сигурна. Наскоро кметицата "пое“ партията в Куклен, заедно с най-близкия до нея Тодор Лозанов, но резултатите на евровота бяха трагични, а отливът на избиратели значим, което едва ли е останало незабелязано в централата на ГЕРБ в София. Общината е в тотален застой под нейното управление, а в същото време частният семеен бизнес на Белчеви процъфтява. 

Сред другите коментирани имена е това на Здравко Куманов – предприемач от годините на прехода, станал известен с Популярна каса "Родопи" и Винпром "Руен", а сега кмет на село Руен. Дали ще се кандидатира, той не потвърди, но и не отрече пред нашата медия. "Рано е още да се каже", беше единственият му коментар.

Бившият кмет Димитър Сотиров също е с намерение да се кандидатира. "Ще участвам на местните избори, не е ясно обаче под каква форма. Но поне като кандидат за общински съветник", заяви Сотиров. Той отказа да назове партия, която ще го подкрепи, но беше категоричен, че мотивировката му е "антиБелчева и "антиДПС" - "Много е дразнещо това, което се случва и искам да се промени", поясни Сотиров. 

В списъка остават, поне към момента, още две имена - Ердуан Мехмед и Тунджай Наимов. Първият е зам.-председател на Общинския съвет на Куклен и не беше открит за коментар. Наимов пък е зам.-кмет, управлява общината под опеката на Белчева и заяви, че към момента си върши работата в местната администрация. "Твърде е рано да се коментират кандидатури, партията (ДПС) е тази, която ще вземе последно решение", посочи Наимов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).