Бедствие в любимо пловдивско село, пътят е непроходим

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
09:22 / 20.01.2021
90029
Пътят за любимото на много пловдивчани село Лилково е в критично състояние и буквално е непроходим за леки автомобили, дори за такива с AWD задвижване. След обилните валежи от миналата седмица и последвалите студове, републиканското трасе се е превърнало в ледена пързалка, осеяна с твърде дълбоки кратери. За проблема, който тревожи местните жители от години, разказа кметският наместник в Лилково Румен Димитров пред репортер на Plovdiv24.bg.

“Вчера едва се прибрах в селото, а шофирам джип "Toyota RAV4", който е доста висок. Има един много опасен участък, който се намира на около 500 метра след моста и разклона за Лилково. Мостът също има проблем. Преминаването просто е невъзможно за леки коли. Ситуацията за нас е бедствена, защото не всеки човек разполага с проходим автомобил“, коментира Димитров.

Кметският наместник е бил в Пловдив, за да подаде поредната докладна за състоянието на пътя. Сигнали за ситуацията са били входирани в Областната управа, Областното пътно управление, Първо РУ и община Родопи, но засега без никакъв резултат.

"Трябва отговорните институции да дойдат и да видят на място какво се случва, а не от кабинетите да обясняват, че са запознати с проблема и толкова. Пътят е непроходим за леки автомобили. Има и струвания, но това е бял кахър“, заяви Димитров, като подчерта опасността за възникване на сериозни катастрофи – с паднали автомобили и дори жертви.

Ситуацията е още по-затруднена от липсата на обхват в района на пътя - ако има закъсали автомобили, те не могат да сигнализират за помощ. 

"Образувал се е леден коловоз, който не може да бъде избегнат – лесно би строшил картерите на преминаващите леки автомобили. Щом коловозът "изхвърли“ колите, човек може да пропадне встрани. Това може да е много опасно, тъй като пътят от към реката е пропаднал", описват ситуацията в общността.

Кметският наместник на Лилково Румен Димитров предостави на Plovdiv24.bg снимка и кратко видео от вчера, които нагледно показват колко лошо е състоянието на трасето.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (417):
10.12.2021 Задават се най-късите дни в годината
26.04.2021 Топлофикация съветва клиентите си да осигурят достъп за отчитане след края на сезона
23.04.2021 Край на отоплителния сезон в Пловдив 
15.04.2021 75.60 лева е средната сметка за битовите клиенти на "Топлофикация" в
Пловдив
08.04.2021 Сняг посред пролет в Родопите
07.04.2021 Силен вятър носи още по-студено време до часове
Още новини от Регионални новини:
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).