Бащата на убития Ангел: Хората, поръчали погрома в Катуница, сега си живеят необезпокоявани в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:54 / 23.09.2012
4881
С мирно шествие и молебен жителите на Катуница ще отбележат 1 година от смъртта на 19-годишния Ангел Петров, станал жертва на размириците там. Очаква се в шествието да се включат стотици местни младежи и пловдивчани.

Снощи до късно стадиона на селото бе сцена на рок банди, които се включиха във рок феста, организират от кмета Красимир Юруков. Тази изява не срещна одобрението на близките на загиналите момчета, които я сметнаха за неуместна. Въпреки това бащата на Ангел, Атанас Петров, и приятелите на убитото момче, уважиха поканата на кмета за откриването на паметна плоча на загиналите и останаха на феста.

Пред журналисти Атанас Петров заяви, че хората, поръчали погрома в Катуница миналата година, сега си живеят необезпокоявани в Пловдив. Според него дъщерята на Рашков - Събка е получила наказание само за три костенурки, а бащата излежава едва три години и половина за закана за убийство, което е нищо в сравнение с деянията, които е вършил.

На въпроса "Пет наказания спрямо фамилията не са ли достатъчни" Атанас Петров отговори - "А вие как мислите? Достатъчни ли са те?". Отецът на Катуница, дошъл да освети плочата на момчетата на стадиона, също изрази мнение, че виновните ще изтърпят своето наказание, но дали то е достатъчно никой от нас не може да каже, защото има правосъдна система в държавата. Но Бог вижда всяка неправда и истина, а тези които са извършили нещо лошо, като отнемане на човешки живот, не ги чака нищо добро на този свят.

Днес в 12.30 часа в Гробищния парк на Катуница ще има молебен за убитото момче. В 14.30 започва възпоменателна футболна среща. От 19 часа, от центъра на селото, със свещи в ръце, ще тръгне мирното шествие. То трябва да стигне до лобното място на Ангел, в другата част на селото.

Същото се предвижда и утре, в памет на Павел. Момчето, което имаше проблем със сърцето, не издържа на еуфорията по време на събитията миналата година и падна пред очите на всички ни. Въпреки усилията на многото хора край него, включително и на шефа на "Охранителна полиция" в Пловдив Тодор Гребенаров, Павел загуби живота си, едва 17-годишен.
Очаква се и днес мероприятията в Катуница да бъдат охранявани от полиция. Вчера полицейското присъствие бе засилено на стадиона, входовете и изходите на селото също бяха под полицейски контрол.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (3)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).