Асеновградски лекар надви COVID-19: Живея втори живот

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
19:45 / 13.12.2020
9433
Изтъкнатият асеновградски хирург д-р Димитър Пандов надви коварния коронавирус. "Живея втори живот благодарение на Вас!", заяви в емоционално обръщение във Фейсбук лекарят, който вече си е у дома.

Преди три седмици състоянието му се влоши рязко и той се бореше за живота си в реанимацията на местната болница. Медии и общественици отправиха призив за даряване на реконвалесцентна плазма от прeболедували COVID-19 и веднага доброволци се отзоваха и осигуриха животоспасяващия продукт на медика, излекувал стотици асеновградчани. "Хора, моля ви, пазете се! Тази болест е зловеща!", призова лекарят.

Ето и пълния текст на д-р Димитър Пандов:

Благодаря Ви, мили хора! Отново съм сред любимите си хора благодарение на Вашата съпричастност в часовете и дните на трудната битка с коварната болест. Благодаря за загрижеността, обичта, помощта, позитивната енергия и молбите за моето здраве!

Благодаря на всички Вас, които пожелахте и дарихте плазма за моето оздравяване! Нека Всевишният бди над вас и вашите семейства! Хора, моля ви, пазете се! Тази болест е зловеща!

Благодаря на работещите в МБАЛ Асеновград – на всички отделения и колеги ангажирани с мен и пациентите, страдащи от болестта – ръководство, клинична лаборатория, рентгеново отделение, микробиология и имунология. На всички онези, които идваха да ме виждат ежедневно!

Безгранични благодарности към д-р Даракчиева, д-р Чолак, д-р Згуровска, които са пряко ангажирани с моето лечение. Към всички сестри и санитари от отделението ОАИЛ Асеновград за вниманието, загрижеността, съпричастността и подкрепата в най- трудите ми моменти, часове и дни. Бъдете благословени! Живея втори живот благодарение на вас!

Виж коментарите (2)

Още по темата (17026):
08.05.2024 Изтеглят COVID ваксинa в световен мащаб
06.05.2024 Ген. Мутафчийски за трудностите на военен лекар
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
Още новини от Регионални новини:
Големи изкушения в богато пловдивско село
Кървав екшън в пловдивско село, има арестувани и ранен
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).