Асеновград отбеляза тържествено своя празник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:43 / 31.05.2020
3249
Кметът доктор Христо Грудев приветства гражданите и гостите на града с празнично слово по повод празника на Асеновград.

"Десетилетия наред, всички ние асеновградчани, сме показвали, че нищо не е способно да сломи духа и стремежа ни за постигане на независимост, за просветление и възход. Асеновград е град с традиции, морал и здраво духовно наследство. На днешния празничен ден се полага да си кажем думи на възхищение от едно от най-ценните ни качества - нашата обща и лична състрадателност и поривът да дадеш, да подкрепиш нуждаещия се, да споделиш радостта и болката на другия човек. Наш дълг е да пазим завещаното, за да завещаем и ние на бъдещите поколения ценности и значими дела. Нека бъдем заедно в тази мисия и градът ни ще има бъдеще! Честит Празник, Асеновград!", изрече в словото си кметът на общината доктор Христо Грудев.

Тържествената програма в празничния ден започна със света литургия за благоденствие на града. Тя бе отслужена в храм "Свети Николай Чудотворец". После бяха поднесени венци и цветя пред паметника на цар Иван Асен II, където доктор Христо Грудев произнесе и приветствието си. Веднага след това, на площад "Академик Николай Хайтов" под звуците на българския химн бе издигнато националното знаме.

Накрая се проведе и тържествената церемония по връчването на званията "Почетен гражданин" на Асеновград. Тя се състоя в двора на Старинно училище "Свети Георги". Удостоени бяха местните бизнесмени Абдул Хассун и Вакрил Запрянов, спортистът Димитър Трамбураджиев и Георги Велев, посветил живота си на изучаването на българските празници и традиции. Кметът доктор Христо Грудев се обърна към удостоените с честта граждани, като им благодари за всеотдайността и приноса за развитието и популяризирането името на града.

Празникът на Асеновград се отбелязва всяка година в последната неделя от месец май.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).