ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Асеновград чества своя празник днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:55 / 28.05.2023Коментари (0)2186
Асеновград чества своя празник днес. Стотици асеновградчани и гости на града изпълниха Градския парк и обновения площад, за да посетят събитията от богатата празнична програма. Традиционно, празникът започна в църквата "Св. Николай Чудотворец“, където архиерейският наместник отец Йордан Георгиев отслужи света литургия за благоденствието на Асеновград. Пред паметника на цар Иван Асен II бяха поднесени венци и цветя, в знак на признателност и почит пред паметта на великия владетел, чието име гордо носи градът.

На сцената на обновения площад "Акад. Николай Хайтов“ се проведе церемония по издигане на националното знаме. Празнично слово произнесе кметът на общината д-р Христо Грудев. "Уважаеми съграждани, човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му! Ако трябва да перифразирам Екзюпери, един град е толкова голям, колкото големи са мечтите на хората в него. За мен, като кмет на града, има особено значение фактът, че отново сме заедно – в емоцията и настроението на празника. Заедно сме и в работата, която вършим за доброто на нашия град! Освен чувство на радост в днешния ден, изпитвам и чувство на гордост, защото този град се развива, благодарение на всеки един от Вас. Нищо не може да съществува само по себе си. Градът живее с пулса, мечтите и надеждите на всеки един от нас", каза в обръщението си към асеновградчани д-р Грудев.

Кметът, заедно с председателя на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев наградиха новите почетни граждани на Асеновград. На официална церемония със званието бяха удостоени: д-р Стефан Щинков, отдал голяма част от живота си на лекарската професия; дърводелецът Ламбри Ламбрев, възстановил с доброволен труд редица параклиси в асеновградския край; ген.-лейтенант Димитър Илиев, допринесъл за развитието и утвърждаването на връзките между общината, общинските институции, жителите на града, църквата и Българската армия. Всички те споделиха, че се гордеят с родния си Асеновград и благодариха на гражданите и управата на града за признанието.

Междувременно, интересните събития в Градския парк продължават през целия ден. Съборът на ножарите и ковачите се радва на огромен интерес. Панаирът на българските занаяти също има немалка публика. Проведе се изложба-базар на кулинарни изделия на ПГ по ХВТ "Св. Димитрий Солунски“. Паралелно, за любителите на музиката, имаше музикална програма от Представителния духов оркестър на ВВС (Пловдив), празничен концерт на ансамбъл "Тракия“, както и поздрав от децата на местни творчески състави. Програмата продължава до късно вечерта в днешния празничен ден и ще завърши със зрелищна заря на централния площад.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: