ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Анастасов спаси "Замъкът Орфей" от продажба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:09 / 17.05.2010Коментари (0)6618
©
Хотелско-ресторантският комплекс „Замъкът Орфей" в Куклен остава собственост на строителния предприемач Стоян Анастасов. Малко преди обявената дата за публична продан в края на миналата седмица, длъжникът успял да се разплати с първия си взискател - физическото лице Г.А. На него Анастасов дължал десетки хиляди левове, по думите на частния съдебен изпълнител Величко Апостолов.

Разбрахме се с Г.А., изчистихме си сметките и той внесе възражение срещу подготвения търг за „Замъкът", обясни Стоян Анастасов. Той допълни, че е в процес на преговори и с останалите взискатели, които общо са 5. Съвсем скоро ще се разплатя и с тях, гарантира строителят.

Причината за натрупаните задължения от страна на „Анастасов"ЕООД била, че в края на миналата година предприемачът побързал да погаси огромен кредит от 2 млн. евро към банка, която му обещала рефинансиране, но после отказала.

Имам доста закупени терени и непродадени, почти готови апартаменти с акт 15, заяви още собственикът на „Замъкът". Само в Асеновград са 100 апартамента и 22 магазина. Продавах много изгодно нови жилища - за по 280 евро за квадрат. Само за миналата година имах оборот от 40 милиона лева, продължи Анастасов. Други на мен ми дължат над 1 милион лева. Анастасов твърди, че „Замъкът Орфей" изобщо не е това, което е бил, когато го държеше Петър Станчев. Оттогава досега е похарчил за комплекса 1.5 милиона и е увеличил звездите му от една на четири. Хората не могат да го познаят - той е СПА център. Има басейн, джакузи и нови 100 апартамента. Продължавам да го разширявам, похвали се собственикът.

Вярно е, че физическото лице Г.А. спря провеждането на публичната продан на „Замъкът", призна съдия-изпълнителят Величко Апостолов. Но, така или иначе, за комплекса не е имало нито една подадена оферта. Причината е в цената, смята Апостолов. Обектът е бил оценен на 1.520 млн. лева, а началната оферта била за 1.140 милиона (75 процента). Цената е справедлива заради направените подобрения, но по време на криза изглежда непосилна, преценява Величко Апостолов. Той имал няколко запитвания от кандидат-купувачи, които се интересували основно от това, дали има шанс цената да падне.

Това, че Г.А. спря търга, съвсем не означава, че няма да се проведе такъв с по-късна дата. Някои от взискателите възразили срещу спирането на продажбата, тъй като дълговете на Анастасов към тях си стояли непокътнати. В момента, в който те ме упълномощят да продължа процедурата, ще обявя нова продажба на „Замъкът", която ще е на 80 процента от цената на предишното уведомление. Това означава, че ЧСИ ще пусне комплекса на 912 000 лева. Един от взискателите е банка, при която „Замъкът" е ипотекиран, и затова тя е привилегирован взискател, поясни Апостолов. Що се отнася до това, колко скоро може да се обяви повторната продан на комплекса, ЧСИ уточни, че единственият проблем ще е да запази час за зала в Районния търг, където се отварят офертите. В момента търговете, обявени от съдия-изпълнители, са толкова много, че залата е заета за 2 месеца напред.

Още един имот на Стоян Анастасов е обявен за продан на 22 май. Това е дворно място от 2 декара в „Кючук Париж". Със сигурност Анастасов има и други имоти, които могат да се продават, но на името на „Анастасов" ЕООД са само двата - „Замъкът" и парцела в „Кючук Париж". Останалите се водят на други фирми на строителя.

Източник: в. "Марица"



Още по темата: общо новини по темата: 1
27.04.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: