15 години затвор за убийството на Милена!

Автор: Георги Василев
Коментари (4)
15:18 / 29.06.2020
10105
Присъдата на Илиян Рангелов беше прочетена преди минути в една от залите на Окръжен съд Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Тя е 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Приспада се времето от 2017 до днес, тъй като осъденият вече е бил в затвора. Съдът присъди също и по 180 000 лева кръвнина за родителите на жертвата.

Припомняме, че точно преди две години друг състав на окръжния съд призна подсъдимия за виновен в това, че умишлено е умъртвил приятелката си Милена и го осъди на 14 години затвор. Съдът не прие твърдението на прокуратурата, че убийството е извършено с особена жестокост.

По-късно делото беше разгледано от апелативния съд в Пловдив, а след това стигна и до Върховния касационен съд. От ВКС върнаха делото срещу Рангелов за убийството на Милена за ново разглеждане от друг съдебен състав на Окръжен съд Пловдив. Делото беше разгледано по общия ред и така се стигна до днешната присъда.

Делото беше допълнително забавено и от внезапната смърт на адвокат Розалина Апостолова, която представляваше Илиян пред магистратите.

Plovdiv24.bg припомня за ужасното престъпление:

Жестокото престъпление се разигра на 28 декември 2016 г. в пловдивското село Куртово Конаре. Процесът стартира в средата на 2017 г. Делото многократно е отлагано, а подсъдимият сменя на няколко пъти защитната си версия.

Младежът и годеницата му Милена Динова се скарват жестоко малко преди убийството. След празненство с приятели Илиян се прибрал у дома и легнал да спи. Тогава Милена, която се готвела да излезе за нощна смяна на работа, започнала да го обижда. Той взел нож от чекмеджето и тръгнал след нея. "Кво искаш ти", креснал той, обърнал я и забил ножа под гърдите й. Той искал само да я сплаши, да я одраска с ножа, но острието потънало дълбоко и Милена се свлякла на земята. В този момент Илиян избягал, измил ножа и си легнал.

Изненадващо, на едно от заседанията по делото за убийството Илиян прави обратен завой. Той заявява пред магистратите, че казаното от него пред полицейската камера е лъжа. Принуден е да го изрече, тъй като е подложен на тормоз и дори бой. По думите му следователка на име Десислава Льольова го принуждава да подпише самопризнанията, а впоследствие да ги потвърди пред камерата.

Родителите на Милена Динова настояват убиецът да бъде пратен в затвора доживот. Те поискаха и 400 000 лева кръвнина.

Виж коментарите (4)

Още по темата (57):
09.04.2021 4 години след убийството на Милена в Куртово Конаре има окончателна присъда за убиеца
02.11.2020 Не пуснаха журналисти на делото срещу убиеца на Милена Динова
29.06.2020 Илиян Рангелов не е бил дрогиран при самопризнанията
12.03.2020 Доведоха Илиян Рангелов с маска в съда, делото пропадна
12.03.2020 Упоен ли е бил Илиян, преди да признае вина за убийството на Милена?
14.02.2020 Илиян бил упоен, като признал за убийството на Милена? Експертизи затягат въжето!
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).