Звезди и музикални традиции от Виена за Коледа и Нова година в Пловдивската опера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:31 / 24.11.2015
1561
Виенските музикални традиции за Коледа и Нова година ще представи Държавна опера - Пловдив през декември. Премиера на оперетата "Прилепът" от Йохан Щраус, коледната програма "Пловдив празнува с Виена, Ню Йорк и Берлин" и Новогодишен бал със солистите на прочутата Виена Фолксопер са празничните акценти през декември 2015.

"Прилепът" - "най-класическата" от класическите и "най-виенската" от виенските оперети, е заглавие, което традиционно присъства в коледния и новогодишен афиш на австрийската столица.

Премиерата на известната комедия на нравите от Йохан Щраус под диригентството на Диан Чобанов ще бъде на 19 декември (събота) в ГДК.

Режисьор на оперетния спектакъл е Георги Динев, хореограф - Боряна Сечанова, художник на декора е Иван Токаджиев, а на костюмите - Николина Костова - Богданова. "Прилепът" ще се изпълнява на български език. 

Коледният концерт "Пловдив празнува с Виена, Ню Йорк и Берлин - 2" на 23 декември в Дома на културата е продължение на миналогодишната програма, за която билетите бяха изкупени седмици предварително.

Най-известните коледни мелодии и песни ще прозвучат в изпълнение на джазмена Петър Салчев, солистите Евгения Ралчева, Елена Чавдарова и Петър Данаилов заедно с Хора и Оркестъра на Държавна опера - Пловдив. 

На сцената ще се качат и Хор "Детска китка" с диригент Яна Делирадева, Академичен смесен хор "Гаудеамус" с диригент Весела Гелева, Хор на пловдивските момчета с диригент Милка Толедова.

Диригент на концерта е Лучано Ди Мартино. Превърналият се в традиция Новогодишен Бал в Операта ще предложи на пловдивчани бляскаво настроение и качествена музиална програма на 29 декември отново в Дома на културата. 

За първия концерт от 19 часа маестро Чобанов е поканил солисти от прочутата Виена Фолксопер, които ще изпълнят известни арии и дуети от новогодишния репертоар на Виена. В края на 2015 това ще бъде най-впечатляващото музикално събитие за града. 

Вторият концерт от 21 часа е с гост Влади Ампов - Графа, който прие поканата да представи своите най-известни балади в аранжимент за голям симфоничен оркестър. 

Фоайетата на Дома на културата отново ще бъдат изпълнени с много настроение, изпълнения на брас бенд, изящен валс и коктейл за гостите на Новогодишния бал.

Малчуганите също ще имат своя Новогодишен карнавал с Госпожа Опера, но за удобство той ще бъде на 27 декември (неделя) от 17 часа в Дома на културата. Освен весели танци и игри, събитието включва и вълшебния балет за деца "Лешникотрошачката".

Подробна информация за празничната програма е публикувана в сайта на операта www.operaplovdiv.bg и във facebook. Билети за всички заглавия се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гръмотевици раздират небето над Пловдив, порой се излива над град...
Живеещите на тази улица в Пловдив пропищяха: Аман вече!
Първи кадри от мястото на инцидента между мотор и камион в Пловди...
Георги Георгиев и Деница Николова: Околовръстното на Пловдив е пр...
Христо Радков пред Plovdiv24.bg: Глобите на шофьорите от последни...
Сигнал: Голяма нередност на матурата по английски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).