Зъболекар от Пловдив със световно признание! Влезе в Топ 100 на най-добрите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:21 / 01.02.2020
30474
Д-р Венцислав Станков е лекар, стоматолог и един от първите сто в света в своята област. Две български имена прочетохме за първи път в престижната класация на Глобъл Съмит.  Имената на доктор Павел Кръстев, който живее и работи в Ню Йорк и на д-р Станков, с когото се срещнахме в клиниката му в Пловдив, разказва Нова телевизия.

"Аз не приемам този факт, като лично признание за мен. Смятам, че това е голям успех за стоматологията в България. Едно голямо признание за нашата професия. Винаги ми се е струвало страхотно да мога да помагам на хората и да творя. Винаги съм казвал, че съм роден зъболекар и това винаги е било част от моята визия за живота", разказва д-р Станков.

Зъболекарят е номиниран за отличието от свой ирански колега.

"Той се свърза с мен и предложи да ме номинира. Институтът има жури, което гласува. Допълнителни гласове дават и победителите от предишни години", обяснява д-р Станков.

Мястото сред първите 100 било изненада за него. Той не смята, че наградата не е резултат от едно конкретно постижение.

"За момента не виждам нещо, което би ме накарало да напусна България. Според мен тези, които го правят, постъпват така защото в чужбина могат да им предложат нещо, което няма как да имат тук, а не защото не обичат страната си", допълва д-р Станков. 

"Усмивката е обещание за щастие. Ако се опитате да си представите един човек щастлив, вие най-вероятно ще си го представите усмихнат. Тези хора изглеждат по-красиви", казва Станков.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).