Зрелищен спектакъл отбелязва годишнина на балетно студио "Буратино"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:36 / 21.06.2022
808
На 26 юни 2022 г., неделя, от 19.00 ч. на сцената на Дома на културата "Борис Христов“, пловдивското Балетно студио "Буратино“ ще отбележи 55 години от създаването си.

В далечната 1967 г. инициатор, организатор, вдъхновител и пръв балетен педагог на школата е Русалия Кирова, солистка в балета на Пловдивската опера. Русалия Кирова става инициатор и педагог и на първите балетни класове към Музикалното училище, днес НУМТИ "Добрин Петков“ Пловдив.

От 1986 г. школата получава името си Балетно студио "Буратино“, продължавайки традициите и до днес. Неотменно място за танцовите изяви на школата вече 55 години е сцената на Дома на културата "Борис Христов“.

"Споделени моменти“ е заглавието на спектакъла, подготвен от Балетно студио "Буратино“ по повод важната годишнина. Музиката е специално подбрана и включва произведения от Глинка, Гуно, през Цимер, Арлен до Георги Андреев. Хореографията е дело на проф. Желка Табакова и д-р Бонка Матова.

"Спектакълът споделя една любов - истинска, красива, много игрива, но и много щастлива! Тази любов балетното студио "Буратино“ желае да празнува с публиката. Участват всички ученици на балетната школа и гости - солисти. В концерта ще се включат и много бивши ученици, както и приятелите от ансамбъл "Дилянка“ с художествен ръководител Мария Кьосева и Мюзикхолен театър Пловдив с художествен ръководител и хореограф Ники Серафимов, носител на Награда Пловдив 2022 г. 

"Всички ние, ще излезем на сцената самостоятелно със своя облик, с откритото си лице с вече създаденото си име!. С приятелите си! Каним всички - малки и големи пловдивчани“, каза по повод предстоящото събитие Маша Иванова, балетен педагог и художествен ръководител на БС "Буратино“.

Спектакъл "Споделени моменти“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).