ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Знаменит италиански баритон ще пее в Колодрума
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:58 / 18.11.2016Коментари (0)4021
©
Ако сте преживели магията на операта "Кармен" на 9 ноември с огнената Анита Рачвелишвили, то непременно бъдете част от публиката и на поредния проект на Фондация "Орлин Анастасов" - операта "Набуко" на Джузепе Верди, със звездното участие на световноизвестния баритон Амброджо Маестри, под диригентството на Алесандро Витиело. 

Второто събитие от фестивала "Опера Голд", организиран от фондацията на Орлин Анастасов е на 18 декември, отново в зала "Колодрума" в Пловдив. Билети се продават в Билетния център пред община Пловдив и в мрежата на Ивентим България и в рамките на следващите няколко дни, могат да се купят на ПРОМОЦИОНАЛНИ цени, с отстъпка от 10 лв. за всеки ценови пояс.

Прочутият италиански баритон приема да се срещне с българските ценители на операта по покана на своя приятел и колега, оперният бас Орлин Анастасов, чиято едноименна фондация организира фестивала.

Проектите в "Опера Голд" включват мащабните оперни спектакли с участието на световни имена и провеждане на майсторски класове, в които разходите на талантливите български млади оперни надежди се поемат от фондацията на Орлин Анастасов.

Амброджо Маестри, солист на Миланската скала и Метрополитън опера, е фантастичен италиански баритон, който владее сърцата и въображението на оперния свят с магнетичен глас и неповторимо присъствие. В артистичното му обаяние може да бъде открито по нещо и от библейския Давид, и от фантастичния великан Гъливер, и от шекспировия Фалстаф. 

Знаменитият италиански баритон е роден в град Павия, където учи пиано и пеене. Преди да започне оперната си кариера, работи като майстор - готвач в ресторантче, собственост на неговата фамилия. През 2001 г. дебютира като Фалстаф под палката на Рикардо Мути в Ла Скала и в Тетро Верди (Бусето).

Фалстаф, игран повече от 200 пъти, е ролята, която поставя мащабите на едно от най-физиономичните присъствия в галерията на големите италиански баритони. Репертоарът на Амброджо Маестри включва голяма част от Вердиевия репертоар - Яго ("Отело"), Дон Карло ("Силата на съдбата"), Жармон ("Травиата"), Граф ди Луна ("Трубадур"), Симон Боканегра, Риголето, Набуко. 

За Маестри се надпреварват най-големите опери в света - Метрополитън, Опера Париж, Театро Лисео - Барселона, Виенската Щатс Опера, Опера Берлин, Арена ди Верона и др. Сред останалите му артистични превъплъщения се открояват Скарпия ("Тоска") в Барселона и Торе дел Лаго, Дон Паскале и Алфио ("Селска чест") в Метрополитън и в Опера Залцбург, Тонио "Плячи" в продукция на Ла Скала и във Виенска Щатс Опера, Мишоне ("Адриана Лековрьор"). Амброджо Маестри участва и във филма на Ферзан Йоспетек Magnifica presenza. ("Великолепно присъствие")

Световноизвестният бас Орлин Анастасов, сочен за Вердиев бас номер едно в света и за достоен наследник на своя кумир - Николай Гяуров, откри на 14 май, тази година пролетните "Дни на музиката в Балабановата къща" в Градски дом на културата "Борис Христов". 

Едва 22-годишен през 1998 г. Орлин Анастасов е удостоен с Първа награда на Международния конкурс за млади оперни певци "Борис Христов", още през следващата година дебютира успешно в "Ла Скала" като Дон Базилио от "Севилския бръснар", под диригентството на Рикардо Шайи, а истински звездната му кариера започва с победата на авторитетния конкурс на Пласидо Доминго - "Опералия" в Пуерто Рико, където Орлин Анастасов печели Първа и Абсолютна награда. 

Престижните отличия проправят пътя на младия бас към световните оперни сцени: "Арена ди Верона", "Ковънт Гардън", Римската опера, парижката "Гранд опера", "Театро Лисео" - Барселона, "Театро Реал" - Мадрид, Виенската "Щатсопер", "Театро Масимо" - Палермо. Репертоарът на Орлин Анастасов включва повече от 40 басови партии, сред тях 20 от опери на Верди, с което си спечелва славата на най-търсения в момента "Вердиев бас" в света.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Български футболисти в чужбина
Академично гребане и кану-каяк
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: