Зико: Полиция ще дежури и ще наблюдава спазването на мерките в големите магазини!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
15:31 / 06.12.2020
14075
"Екипи на Община Пловдив ми докладваха за дълги опашки на касите, неспазване на дистанция в хранителните магазини и хипермаркетите за домашни стоки. Не малко бяха публикациите в медиите и социалните мрежи, които установиха също безотговорно поведение на граждани и търговци. ", започва позицията си по повод скандала със струпване на много хора в магазин "Джъмбо" въпреки въведените противоепидемични мерки кметът на Пловдив - Здравко Димитров. И продължава:

"В навечерието на Рождество Христово и Нова година всеки иска да избере  подаръци за близките си, да подготви уютни празници, но дали цената, която ще платим за това си струва? Защото тя ще е за сметка на здравето на много хора. 

Още вчера направихме организация съвместно с директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев и екипи на полицията, които ще дежурят пред входовете на големите магазини, за да контролират пропускането на клиенти след 17:00 в делнични дни и по цял ден събота и неделя до 2 януари 2021 г. Общинска полиция, Общинска охрана и Пловдивски общински инспекторат продължават с проверки по всички търговски обекти и в градския транспорт.

Достатъчно наши съграждани вече преминахме през Ковид-19, вероятно сред тях са и Ваши близки и познати, не малък е процентът на тези, които се влошават и имат нужда от лекарска помощ. След въвеждането на нови по-строги мерки от  министъра на здравеопазването отворени останаха хранителните магазини и тези за стоки от бита, но не с цел да се струпваме там за подаръци и пазаруване. Подарете на българските медици, най-заслужилите през тази година, един пациент по-малко! Бъдете отговорни в магазина, на улицата, вкъщи!"

Виж коментарите (24)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).