Жребий определи съдията по делото за Пловдивския панаир

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
15:12 / 11.05.2023
3433
Съдия Симеон Захариев е избран чрез жребий да разглежда жалбата по отказа на Търговския регистър да впише апорта на акциите от Пловдивския панаир. Захариев за трети път ще гледа дело, свързано с панаира, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"В Окръжен съд - Пловдив има разписани правила за разпределението на новите дела. Процедурата е така, че за да гарантираме бързо разглеждане на делата в рамките на деня се докладват на заместник-председателя за тяхното образуване.

Заместник-председателят определя какво ще е делото - първоинстанционно, гражданско или търговско дело и разпределението извършва посредством централизирана система за разпределение на дела" - обясни заместник-председателят на Окръжен съд - Пловдив Миглена Площакова. 

От 2015 година всички разпределени дела се качват автоматично в сайта на Висшия съдебен съвет. През 2020 година e въведена Единна информационна система на съдилищата и към нея съществува модул за разпределение на дела, който се използва от всички съдилища. 

"Вярваме, че по дела, които имат такъв висок интерес, какъвто е казусът с Пловдивския панаир, цялата общественост трябва да вижда стъпка по стъпка целия процес как се случва и всичко трябва да бъде на светло. Битуват съмнения в общественото пространство и за случайното разпределение на делата, и за доверието, което можем да имаме в съдебната система, затова "Демократична България" изключително много държим да има публичност и сега всички граждани чрез медиите да видят как се случва този процес по разпределяне на делата" - коментира адвокат Веселина Александрова.

По-рано днес стана ясно, че бизнесменът Георги Гергов, мажоритарен собственик на "Пълдин туринвест" АД, с  което държи по-голямата част от акциите на "Международен панаир Пловдив", е обжалвал отказа на Търговския регистър да впише апорта на акциите на Община Варна.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (197):
13.03.2024 Пловдивският панаир отново бе гледан на сесия на общинския съвет във Варна
01.03.2024 Снимка от 1953 г. показва емблематично място в Пловдив, днес то е коренно различно
29.02.2024 Министър Богданов: Очакваме обективен съдебен процес за собствеността на Пловдивския панаир
16.02.2024 Министър Богданов: Акциите на Пловдивския панаир са и трябва да бъдат собственост на държавата
16.02.2024 Връщат акциите на Варна в Пловдивския панаир на държавата
25.01.2024 Общински съвет Варна отказа да гледа въпроса с акциите на Пловдивския
панаир
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).