Жизнерадостен хумор и искрящо шампанско в премиерата на "Прилепът"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:21 / 16.12.2015
2132
Жизнерадостното празнично светоусещане и благодушна ирония предлага премиерата на "Прилепът" от Щраус на 19 декември от 19,00 часа в Пловдивската опера. 

Оперетата е елегантна и остроумна комедия на нравите, своеобразно тържество на танцувалните мелодии на Щраус. Популярното заглавие задължително присъства в новогодишната програма на Виена и редица от световните оперни театри.

Постановката на режисьора Георги Динев и хореографа Боряна Сечанова преминава под знака на опияняващия бал-маскарад и безумните авантюри - до апотеозния им валсов финал. 

За пресъздаване на автентичния виенски период са се погрижили сценографът Иван Токаджиев и художникът на костюмите Николина Костова-Богданова. Блясъкът се допълва от екстравагантни мебели с антикварна стойност, специално поръчани за представлението.

Диригентът Диан Чобанов работи с изключително талантлив солистичен състав. На очарователното сопрано от Пловдивската опера Марияна Панова партнират гост-солистите Вера Гиргинова, Момчил Караиванов, Иво Йорданов и Александър Баранов, както и диркеторът на пловдивската Драма Кръстю Кръстев. 

Балетът и хористите активно участват в класическата комична оперета, която ще се играе на български език. Оркестърът на Опера Пловдив повдига градуса на празничното настроение като изпълнява искрящата музика с лекота.

Интересът към "виенското шампанско" на оперетата в Пловдив е изключителен. Билетите за 19 декември отдавна са изчерпани, на привъшрване са и местата за втората премиерна дата на 15 януари 2016 година.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).