Живущи на "Капитан Райчо" скочиха срещу клуб "Паша"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:08 / 23.08.2018
8476
Вчера, от 18 ч. в заседателната зала на районната администрация на ул. "Хр. Г. Данов“ 39, се състоя обществено обсъждане във връзка с плановете на кмета на "Централен“ и екипа му да бъде изграден паркинг в района на ул. "Капитан Райчо“ и ул. "Петко Д. Петков“.

Георги Стаменов, зам.-кметът инж. Тошо Пашов и арх. Петър Петров представиха пред присъстващите два варианта на проект. Около 30 човека се обединиха около опцията за паркинг с по-голям брой места за паркиране.

"Нашата задача е да изпълним Вашето желание. Паркингът има за цел да облекчи проблема в квартала, а именно този с многото автомобили и малко места за паркиране,“ – започна обсъждането Стаменов и добави, че паркингът ще бъде изграден на общински терен, като на този етап се обсъжда реализация на над 50 паркоместа на кота нула. При желание от страна на живущите в бъдеще може да бъде изграден и многоетажен паркинг.

"Има съвременни сглобяеми конструкции, които позволяват надграждане. Максималният брой етажи, които може да има един такъв паркинг в тази зона е три,“ – добави инж. Тошо Пашов. Като следващата стъпка по този проект екипът на "Централен“ начерта търсене на финансиране на паркинга от Голяма Община.

Срещата даде повод на жителите на "Капитан Райчо“ 42-44 отново да изложат проблема с високите нива на шум и денонощно присъствие на деца и възрастни във футболното игрище до блока на този адрес.

"Не можем да живеем повече тук. Шумът е постоянен, топката е в ушите ни и денем, и нощем,“ – оплака се Васил Попов, който говори от името на майки, малки деца, студенти и възрастни хора в квартала. Те изразиха голям дискомфорт и от дискотека "Паша“ в близост. На предложението от страна на гражданите вместо футболно игрище район "Централен“ да изгради спортна площадка с градинка, Георги Стаменов отговори положително. Следва проектно предложение, остойностяване и молба за финансиране към Голяма Община.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).