Живеещи в жилищните комплекси на "Пещерско шосе": Това не може да продължава повече

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:08 / 09.02.2024
14181
"В продължение на два месеца - от началото на декември 2023 г. гражданите, населяващи жилищните комплекси на "Пещерско шосе", са принудени да се чувстват, сякаш живеят във военно положение". Така започва сигнала си до Plovdiv24.bg наша редовна читателка. И продължава:

"Звуковият сигнал, който се чува в клипа, се включва поне веднъж през нощта - в най-добрия случай. Подавам сигнала на 09.02.2024г., като за интервала от 00:00 до 00:20, алармата се включва три пъти. Този тормоз понякога продължава през цялата нощ, без да спира. Нормално ли е?

Няма значение дали е работен, или почивен ден, алармата се включва поне веднъж за нощта. Проблемите започнаха след отварянето на търговски обект на верига магазини "Лидл", разположен срещу комплекс "Орхидея". Първоначално беше нормално да се прояви разбиране, имайки предвид факта, че обектът е нов, но това вече продължава два месеца. Сигнал до Общината беше подаден, реакция - липсваше! Това не може да продължава.

Всички сме хора и имаме нужда от пълноценен сън. В сградите живеят деца, възрастни и работещи хора, чието спокойствие е възпрепятствано всяка една нощ от два месеца насам. Не мисля, че има човек с нормална нервна система, който няма да се стресира при звук, наподобяващ сирена за опасност. Още повече, когато това го чува изведнъж, докато спи. Това е психически тормоз и не би трябвало да продължава!

Има случаи, в които с този звук спим цяла нощ - от 00 до поне 4:30 сутринта. След като адекватен отговор от Общината не получих, а за управителите на обекта очевидно не е проблем включването на алармата в късните часове на денонощието, понеже те не живеят тук и тяхното спокойствие не е нарушено, разчитам на обществената реакция.

Надявам се след тази новина да бъдат предприети някакви мерки, защото мисля, че никой не заслужава да бъде натоварван психически по този начин! Живеем във време, в което всеки такъв звук създава усещането за страх и опасност, а още повече, когато го чуеш изведнъж, докато си заспал. Надявам се всичко това да приключи скоро и да се насладим на малко спокойствие и нормален сън".

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с представител на "Лидл". От веригата съобщиха за читателите ни, че са извършили проверка на конкретния сигнал и че въпросната включена аларма не е от техен обект.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (215):
16.03.2024 Училищен звънец вбесява пловдивчанка на всеки 40 минути
29.02.2024 Сигнал: Ето го Ада! Минахме през крадци, наркомани и проститутки, но това е "черешката"
10.02.2024 Обрат! Управителка в "Лидл" си признала всичко пред ПОИ
04.11.2023 Читател: Звукът от това нещо надхвърля 100 децибела, отвратително е
06.10.2023 Сигнал: Кой стои зад този кръчмар, за да си позволява това?
30.09.2023 И това доживяхме! Уникално звуково плашило тормози жителите около
Новотела
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).