"Жива библиотека" в Пловдивския културен институт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:58 / 04.11.2015
1065
Пловдивският културен институт ще се превърне в "Жива библиотека" на 7 ноември от 11:30 часа. Каним ви да бъдете част от това преживяване, което ни изправя пред собствените ни предразсъдъци и ни дава пример за приемане и толерантност.

Проект "Живите книги" е иновативен начин за популяризиране и осъзнато приемане на демократичните ценности, правата на човека и в частност на хората от специфични, стигматизирани общности /от различен етнически произход, бежанци, сексуални малцинства, с влошено психично здраве, бивши затворници/. 

Целта на този проект е да бъде ограничен расизмът, ксенофобията, словото на омразата и нетърпимостта в обществото чрез прилагане на метода на "Живите библиотеки".

Проектът е насочен към младите хора и дава възможност на участниците (в ролята на читатели) да се срещнат и разговарят с хора (книги) от различни социални групи, към които има изградени предразсъдъци и стереотипи в обществото ни по метода "Човешка библиотека".

"Книгите" разказват своята лична история, трудностите, през които са преминали и как живеят с наложения им стереотип.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).