ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жителка на Стамболийски е жертвата на грандиозната парична измама, опитала да се самоубие
Автор: Ивет Калчишкова 16:42 / 26.04.2024Коментари (0)7791
© Plovdiv24.bg
Жителка на Стамболийски е жертвата на грандиозната парична измама на стойност над 170 хиляди лева за която съобщихме по-рано днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жената е направила опит за самоубийство, който е бил за щастие неуспешен.

Николета Петкова, Филип Спасов и Теодор Сергеев са действали организирано под командите на затворникът Георги Георгиев от Варненския затвор. 

Пострадалата Домусчиева е имала задължения на стойност 65 хиляди лева към кредитни институции и е търсила решение на проблема си в интернет.

Там тя попада на телефонния номер на Георгиев и разговоря с него. Въпреки че той се намира в затвора, мъжът притежава две мобилни устройства. Георгиев разяснява на жената, че трябва да изпълни условието за 20 хиляди лева комисионна към тях и чак след това й обещава, че ще намерят начин тя да получи нов кредит. 

Групата е уредила няколко заема към банки, но без участието на пострадалата. След време, когато жената е изтеглила сумите и е погасила задълженията си, "доброжелателите" започнали да желаят тези пари и да я притискат.

Заплахите са били непрестанни и са били свързани със здравословното състояние на пострадалата, нейния син, както и работната й ангажираност. Жената се е опитала да се отскубне от измамниците, но агресивното поведение към нея се засилило.

Друга ключова роля в схемата е тази на Николета Петкова. Тя е била колежка на съпругата на тартора Георги Георгиев. Двете заедно са работили в кредитна компания. Петкова е била неотлъчно до пострадалата Домусчиева при посещението на банкови институции, като й е засилвала притеснението относно заплахите към жената.

Както вече споменахме, пострадалата Домусчиева се е опитала да се самоубие, като е изпила голямо количество хапчета. Единствено доброто стечение на обстоятелствата я е спасило от фаталния изход. Тя е припаднала на обществено място и е била намерена от случаен минувач.

В зала подсъдимите пожелаха по-лека мярка като парична гаранция или домашен арест с електронна гривна. Петкова сподели, че иска да бъде близо до децата си и не счете, че е извършила кой знае колко голямо престъпление. Другите двама също се солидаризираха с желанието й. 

Съдия Теофана Спасова счете, че единствената ефективна мярка при техния случай е постоянен арест. Един от мотивите й бе, че престъплението се случвало чрез електронни устройства, а навън те ще имат достъп до тях и могат да продължат измамната схема.

Прокурор Светлозар Чераджийски уточни, че се е наложило лицата да бъдат локализирани и издирвани, защото са използвали чужди имена при комуникацията си с жертвата.

Решението на Окръжен съд Пловдив подлежи на обжалване и протест в три дневен срок.

Припомняме, че тримата са обвинени привлечени като обвиняеми за това, че в периода от 25.12.2023 г. до 29.02.2024 г., в условията на продължавано престъпление, в съучастие и като съизвършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, са принудили пострадалата 46-годишна жена, чрез заплаха да извърши противно на волята й разпореждания с парични суми и с това й причинили имотна вреда в размер на 173 000 лева. Принудата е извършена от две и повече лица и са причинени значителни имуществени вреди. 

Спрямо Спасов е повдигнато обвинение и за това, че на 23.04.2024  г. в гр. София, без надлежно разрешително, е държал високорискови наркотични вещества – кокаин с нетно тегло 0,401 грама – престъпление по чл. 354а, ал.3, т. 1 от Наказателния кодекс.



Още по темата: общо новини по темата: 2
26.04.2024 »
26.04.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Детско-юношески футбол
Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: