ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жилищен комплекс "Ривиера" израства до Гребната база в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:46 / 12.07.2008Коментари (0)12144
© Строителство градът
В непосредствена близост с Гребната база, на територията на парк "Отдих и култура-юг", в Пловдив започна строителството на атрактивен комплекс от затворен тип "Ривиера". Върху терен от близо 5 декара ще бъдат издигнати 14 еднофамилни къщи и двусекционна апартаментна сграда, осигурени с общо 54 паркоместа. До всяка жилищна единица е осигурен транспортен достъп посредством новопроектирана улица тупик, която към дъното на имота продължава като автомобилна и пешеходна алея.

Инвеститор и главен изпълнител на обекта е пловдивската строителна компания "Арис инженеринг" с управител инж. Костадин Арамазов, която има над 12-годишен опит в изграждането на промишлени, обществени и жилищни сгради, сред които фабрика за трико с обслужващ хотел "Копчето" - Пловдив, Многопрофилна болница "Каспела" - Пловдив, хотел "Афродита" - Златни пясъци, хотел "Калофер" - Слънчев бряг, както и два новостроящи се комплекса от затворен тип в Пловдив - "Райски кът" и "Перла". Проектант е "Д'арк студио" с водещи архитекти Даниела Цонкова и Кирил Събчев.
С лице към пресечната на бул. "Пещерско шосе" улица "Парк Отдих и култура" е разположена апартаментната сграда със застроена площ 735 кв.м и разгъната - 3856 кв.м. В нея са развити 32 апартамента, четири магазина, 12 подземни и 10 партерни гаража.

На юг от тази най-висока част на комплекса и около алеята са ситуирани две жилищни групи от по шест и седем еднофамилни сгради на по два и частично на три етажа и една самостоятелна къща на калкан с едноетажната си част към съседния имот. В имота е предвиден и трафопост. Общата застроена площ на селището е 2203 кв.м, а разгънатата възлиза на 8103 кв.м. Постигнати са устройствени показатели: Пзастр. - 44.42%, Кинт - 1.426, и Позел. - 40%.
При ситуирането на еднофамилните къщи е следван принципът за осигуряване на южен озеленен вътрешен двор. Първият им етаж е решен като "дневна зона" за обитаване, разполагаща с трапезария и хол, кухня-бокс, склад, санитарен възел и гараж. Дневният тракт е с изложение юг и изток и директна връзка с веранда към озеленения двор. На втория етаж са проектирани три спални, като родителската разполага със самостоятелна баня и лоджия, а другите две - с обща баня и лоджия. Южната група къщи в дъното на имота разполагат и с ателие и лоджия на трети етаж. Покриването на къщите е решено със скатен покрив, дървена конструкция - ребра и столици, наклони на скатовете - 30%, покритие с битумни керемиди.

Предвидена е етапна реализация на жилищен комплекс "Ривиера". Първата фаза на проекта, която стартира със символична първа копка на 10 юли, включва изграждане на южната група, която се състои от седем еднофамилни къщи с дъгообразно сключено застрояване. Разгънатата им застроена площ варира от 199 кв.м до 380 кв.м (със сутерен 503 кв.м).
Вторият строителен етап ще обхваща изграждането на двете апартаментни 4-5-етажни секции, включващи и подземния гараж с вход откъм прилежащата улица на север.

Третият последен етап предвижда строителството на средната група от 6 + 1 еднофамилни къщи. Разгънатата им застроена площ варира от 190 до 230 кв.м, като на самостоятелната възлиза на 296 кв.м.

Сградите ще бъдат изпълнени с монолитна конструкция и тухлена зидария. Еднофамилните къщи ще се предават завършени "до ключ", с паркет по подовете на дневната, трапезарията и спалните, гранитогрес - коридор и стълбищна клетка, теракота в сервизните и мокрите помещения и гранитогрес за екстериорно покритие на вход и лоджии. Фасадното оформление е с полимерна хидроустойчива мазилка в цвят.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: