Жалби отлагат старта на реконструкцията на "Даме Груев"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
19:21 / 16.11.2020
4278
Жалба от отстранен участник в обществената поръчка за реконструкцията на ул. "Даме Груев" вероятно ще удължи срока за началото на строителните дейности там. В Комисията за защита на конкуренцията е постъпила жалба от ДЗЗД "Инфра конструкт груп" срещу решението на общинската комисия за избор на изпълнител, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

ДЗЗД "Инфра конструкт груп" е с водещ партньор софийската фирма "Парсек груп" ЕООД и с подизпълнител "Виа план" ЕООД за проектиране. Същото дружество подаде в последния жалба заради отстраняването си от конкурса за довършването на стадион "Христо Ботев", но след силен обществен отклик управителят Бончо Бонев я оттегли. В деня, в който се развиваше драмата около Колежа, в КЗК е постъпила жалбата за реконструкцията на "Даме Груев". 

Комисията избра ремонтът да се извършва от пловдивската фирма "Пътинженеринг" на Недялко Бекиров, тъй като е дала най-ниска оферта. Обществената поръчка е на стойност 6 207 500 лв. без ДДС, а избраният строител е предложил цена 6 157 615 лв. Жалбоподателят пък е оценил работата на 6 163 000 лв. В обществената поръчка кандидатстваха осем участника, само един беше самостоятелен играч.

Няколко дни по-рано в КЗК е постъпила жалба и от "Трейс груп холд" АД за решението за избор на изпълнител на обществена поръчка "Инженеринг /проектиране, строителство и авторски надзор/ за обект: "Реконструкция на ул. "Даме Груев" в участъка от транспортен възел "Родопи" до бул. "Македония". Жалбата е със статус: "оставено без движение".  

Стартът на дългоочаквания ремонт на възловата улица в "Южен" ще се забави с неизвестно по продължителност време. Обществената поръчка е на инженеринг и в срока на изпълнение е предвидено време за преработка на съществуващия технически проект, който предвижда ремонт на улицата без разширение. По план, същинските строителни дейности трябваше да започнат в началото на 2021 г.  Реконструкцията ще се реализира на три етапа: от ул. "Македония" до ул. "Охрид", от ул. "Охрид" до "Тодор Александров" и от ул. "Тодор Александров" до надлез "Родопи".

Виж коментарите (0)

Още по темата (284):
05.04.2024 Срещу 3,6 млн. лв. премахват паважа на поредната улица в Пловдив
05.04.2024 Кметът на "Южен" лично засади дръвчета по улица "Даме Груев"
16.12.2023 Няма край на тази мъка: Улица "Даме Груев" отново ядоса пловдивчани
15.11.2023 Слагат два светофара на улица "Даме Груев"
14.11.2023 Кметът на "Южен" с редица изисквания към строителя на ул. "Даме Груев"
12.11.2023 След ремонта на "Даме Груев": Завързан за дървото този знак е предпоставка за ПТП
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).