Земеделец-каратист се саморазправи с фен след мач в пловдивско село

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:52 / 01.02.2016
5877
Районна прокуратура Пловдив внесе обвинителен акт срещу Янко К., на 30 г., за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Янко К. е предаден на съд за това, че на 10 октомври 2015 г. чрез нанасяне на удар с крак в областта на главата е избил зъб на 37-годишния Д.С., с което предизвикал затрудняване на дъвченето и говоренето на пострадалия.

Обвиняемият се занимавал със земеделие, като в свободното си време играел футбол в местния аматьорски отбор на с. Пъдарско, обл. Пловдив. На 10 октомври 2015 г. от 16 часа била насрочена среща между тимовете на с. Стрелци, обл. Пловдив и на с. Пъдарско, обл. Пловдив, на стадиона в с. Стрелци.

След нейния край футболистите се прибрали в съблекалнята, за да се преоблекат, после отново излезли и отишли на трибуните при привържениците си. 

Между феновете на футболните отбори възникнал конфликт, в който се намесили част от играчите. Сред тях бил Янко К. По това време там се намирал Д.С. Той видял, че възникнал конфликт между негов познат, Янко К. и още един футболист от отбора на с. Пъдарско. 

Опитал се да го преустанови, като се приближил към спорещите, за да ги успокои. В това време част от привържениците на двата отбора започнали да се блъскат помежду си. В суматохата Д.С. паднал на земята. 

Тогава Янко К. се приближил към него и без причина му нанесъл удар с крак в областта на главата. Трима души станали свидетели на инцидента. Конфликтът между феновете бил прекратен. Пострадалият установил, че от удара му е избит долен десен зъб. Той посетил болница и изкарал съдебно-медицинско удостоверение.

Установено е, че Янко К. и Д.С. не са имали неуредени лични отношения и конфликти. Деянието е извършено по хулигански подбуди - на обществено място и в присъствието на много хора, както и с пренебрежение на установените правила, закрилящи добрите нрави, честта и достойнството, пише в обвинителния акт.

Янко К. не се е признал за виновен. В хода на проведеното разследване са извършени всички процесуално-следствени действия, които подкрепят фактическата обстановка - разпити на свидетели, съдебно-медицинска експертиза и др. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).