Завърши грубият строеж на новата детска ясла в "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:57 / 27.02.2013
4495
Завърши грубият строеж на новата детска ясла в район "Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Довършителните дейности - като строежът на покрива и поставянето на хидроизолация започнаха с ритуално издигане на националния флаг. Знамето, заедно с венец, бяха поставени от градоначалника Иван Тотев и районният кмет Костадин Димитров. Двамата бяха единодушни, че обектът ще бъде готов в срок до края на месец юни и от първи септември ще може да посрещне над 200 деца. 

"Всички помним филиала на ул. "Лъджене", който бе проектиран четири години и след това пет години се строеше. Което означава, че там между седем и осем години се правеше, което сега го направихме за четиридесет дни", припомни Тотев и подчерта, че първата копка на новата ясла в "Тракия" беше едва на 18-ти ноември миналата година. 

Той бе категоричен, че построяването на детското заведение в голяма степен ще реши проблема с недостига на места за децата в района. 

"Имаме 250 до 300 молби, които не са удовлетворени. Но не мисля, че те са критерий за това колко места не достигат, защото хората, знаейки, че ние нямаме възможност да ги приемаме, не подават молби", заяви от своя страна Димитров. 

Той обясни, че в момента най-малките в "Тракия" се приемат единствено в старата ясла "Слънчев рай" и още две групи в детска градина "Едгар Бороу". Новото детско заведение ще приеме осем групи. Две от тях ще са кърмачески. Ще има още административна сграда, приемна и кухненски бокс с перално помещение, които ще са под  земята, както и физкултурен салон. 

Отпред ще бъдат детските площадки. Има и възможност за разширяване на яслата.  Проектът е на стойност три милиона лева, като миналата година от общинския бюджет са били отпуснати 200 000 лева, а през настоящата министерството осигурява допълнително средства за довършване на обектите.

Виж коментарите (3)

Още по темата (257):
26.04.2024 Обновената ДГ "Десислава" бе открита с официална церемония
26.04.2024 Обновиха ДГ "Еделвайс" в Пловдив
21.04.2024 Читателка: Тази е една от най-добрите детски градини в Пловдив!
19.04.2024 Ето я най-новата детска ясла с млечна кухня в Пловдив
05.04.2024 Родители са притеснени от случващото се в детска градина в Пловдив. Директорката: Всичко е наред
18.01.2024 Родители: Бутафорно откриха детска градина, която не работи!
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).