Заведение пак изтормози пловдивчани с музика и заря, глоба няма да има

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
12:47 / 07.07.2015
14288
Читател на Plovdiv24.bg се оплака от поредното неспазване на закони и наредби и шумов тормоз от пловдивско заведение. Този път става въпрос за заведението "Гребеца" на бившата общинска съветничка Тони Симидчиева. 

Припомняме, че това далеч не е първият подобен случай за това заведение: След сигнал на Plovdiv24.bg: Заради нощна заря съставиха протокол на собственика на заведение на Гребната

Ето какво разказва читателят ни за кошмарната нощ, която е изкарал:

Вечерта на 6 юли 2015 г. не показваше, че ще е поредната с "музикално оформление" от близко заведение. Поради това, а и поради високите температури, които настъпиха в Пловдив, решихме този път да си позволим "лукса" да отворим прозореца в стаята, в която спи детето ни. 

Малко преди 22:00 ч. обаче със силен крясък по микрофон мъжки глас "оповести" началото на дългото веселие, продължило до 2:30 след полунощ.

Придружено с музика от всякакви стилове - от джаз до чалга и гарнирано със заря в 23:40 ч. (да, точно така, 20 минути преди полунощ), празненството по случай нечий рожден ден в ресторант "Гребеца" не просто успя да събуди детето ни, а ни накара отново да се почувстваме като затворници в собствения си дом, длъжни да стоят на затворени прозорци и нямащи право на спокойствие.

Разбира се, познавайки Общинската наредба за осигуряване на обществения ред, звъннах на телефон 112 малко след 22:00 ч, тъй като след този час полицията би трябвало да спомогне за преустановяване на шумове, пречещи на спокойствието на граждани. 

Близо 1 час по-късно след като музиката продължи, при това на по-високи децибели, звъннах отново и изненадата ми бе голяма, след като се оказа, че дори не е изпратен екип. "Любезен" дежурен полицай от 2 РУП реши да ми тълкува Наредбата на Общината както дяволът чете Евангелието и да ме убеждава, че съм или кьорав, или малоумен и не си знам правата. 

След като той каза, че НЕ Е изпратил екип заради предишното ми обаждане, обясни, че нощната тишина в сила от 23:00 ч, а не както аз си мисля от 22:00 ч.

Отказах се да споря, след като бях уверен от него, че този път екип ще бъде изпратен. Уви, промяна в силата на музиката, както и в ентусиазма на крещящия DJ нямаше. 

40 минути след разговора ми с дежурния на 2 РУП звъннах за 3-ти път, защото освен всичко друго дотук, вече имаше и заря, при това в 23:40. Сигурен съм, че шумът от зарята е записан при телефонния ми разговор със 112. 

Бях уверен от телефонистката, че сигналът ми отново ще бъде предаден и щял да бъде изпратен екип. Така и не разбрах дали екип бе изпратен, но музиката продължи до 2:30 след полунощ.

В случая заведението явно си позволява подобни своеволия, след като видно и явно е закриляно от полицията или поне някаква част от структурата на 2 РУП. 

По-интересно е обаче защо минута след едно от обажданията ми до 112 дежурният полицай реши да ми звънне от някакъв GSM номер и да ми обясни разни неща. 

Не бих искал да разказвам какви, тъй като нямам запис и не мога да докажа какво ми е казал, но за мен е ясно и че това му бе целта, защото същото можеше и да ми го каже при разговора ни през 112, където всичко се записва.

Видеоклипът показва само музиката, която се чуваше, но не разполагам с кой знае колко качествена техника за нещо по-добро, затова моля да бъда извинен за качеството на клипа, сниман е с телефон и затова се чува като заглушено. 

Нямам пряка видимост към заведението и затова клипът е такъв, но го направих, за да покажа все пак какво сме принудени да слушаме без право на избор.

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с Общинския инспекторат, откъдето обясниха, че принципно правят проверки на заведения, срещу които има подадени оплаквания. "Гребеца" обаче не било от тях.

Потърсихме и пловдивската полиция - или така наречените "органи на реда". Оттам потвърдиха, че има приет сигнал на телефон 112 и че на място са изпратили екип, който е предупредил устно управителя на заведението.

От ОД МВР заявиха също така, че не е в тяхната компетенция да решават подобни проблеми, свързани с нарушаването на нощната тишина. Това било грижа единствено и само на Общината.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (28)

Още по темата (215):
16.03.2024 Училищен звънец вбесява пловдивчанка на всеки 40 минути
29.02.2024 Сигнал: Ето го Ада! Минахме през крадци, наркомани и проститутки, но това е "черешката"
10.02.2024 Обрат! Управителка в "Лидл" си признала всичко пред ПОИ
09.02.2024 Живеещи в жилищните комплекси на "Пещерско шосе": Това не може да продължава повече
04.11.2023 Читател: Звукът от това нещо надхвърля 100 децибела, отвратително е
06.10.2023 Сигнал: Кой стои зад този кръчмар, за да си позволява това?
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).