ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Завали ли сняг, кметовете се качват по снегорините
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:46 / 10.11.2009Коментари (12)6333
109 снегорини, пясъкоразпръсквачи, фадроми, вече са строени в двора на КМД в пълна готовност за първия голям сняг. Три комисии проверяваха днес техническото им състояние. Други 23 машини чакат в двора на "Чистота", предаде репортер на Plovdiv24.bg. 14 са тазгодишните нови попълнения към техниката на мястото на пенсионираните вече бракми. 

"Едно е да чистиш с 30-годишен ЗИЛ, друго си е с "Марцедес", производство 2009-а", кратка сравнителна характеристика направи управителят на "Чистота" Радослав Кошински, който и тази зима ще е главният отговорник за снегопочистването.

Най-голямата придобивка е модел "Унимог" на "Мерцедес", за който от КМД са броили 400 хиляди лева. "Струва си. Снегоринът е пет пъти по-мощен от останалите, пет пъти по-бързо може да чисти големите булеварди от сняг", похвали модерната машина пълномощникът на управителя на фирмата Иван Банков.
   
Няколко също съвсем новички трактори "Ню Холанд", дори още с фабричните найлони върху седалките,  са взети под наем. Кметът Славчо Атанасов, който беше главно действащо лице и в тази инспекция, не се стърпя и влезе да припали "бижуто", а сетне даде категорична оценка: "Направо си е суперлуксозно. На тази мека седалка две смени може да изкара шофьорът."
  
Десет резервни машини, извън сключения с общината договор, ще са на пост и ще бъдат задействани като допълнителни сили при много обилни снеговалежи, увери Кошински, уточнявайки, че миналата зима са били четири.

"Пет пъти ще увеличим площите, които ще третираме с новия химически гранулат, в сравнение с миналата година, когато за първи път го приложихме експериментално. До няколко години той изцяло ще измести причиняващата корозия сол и пясъка, който увеличава запрашеността на въздуха", припомни шефът на "Чистота".
 
"Падне ли снегът, ще съм по улиците на града заедно с районните кметове - обеща Славчо Атанасов. - Предупредил съм ги всичките, че завали ли снегът, ги искам по снегорините, а не по кабинетите. Лично трябва да проверяват дали машините са в ред, колко са по районите и какво чистят. Докато не изчистим снега, всички кметове ще сме по улиците на града."



(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 69
30.01.2010 »
25.01.2010 »
25.01.2010 »
25.01.2010 »
24.01.2010 »
24.01.2010 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
хмм понякога наистина не разбирам какво толкова са недоволни пловдивчани от кмета - именно това е отношението, което аз искам да виждам и чувам от пловдивския кмет. А и като го сравня с всички предишни "демократични" кметове... Но най-важното е да проумеем, че в голямата си част това дали ще живеем в хубав град зависи от нас самите! Малко излизам извън темата, но искам да ви дам един пример. Идете ако имате възможност някой път в Пирдоп - малко градче в сърцето на Средна гора, заобиколено от гигантски заводи и мини. Обикновено повечето пловдивчани биха определили жителите на Пирдоп като "селяни" - нещо, което лично аз не разбирам и не поддържам понеже "селянин" е състояние на душата и не мисля, че зависи от местоживеенето ;) Та още взизайки в Пирдоп предполагам ще ви направи впечатление един билборд, на който няма реклама, а са изобразени боклуци, разхвърляни в градинка. Отдолу има надпис "Не искаме това в нашия град!". И действително, като се поразходите из Пирдоп ще видите, че градчето е изключително чисто, за разлика от много други подобни градчета, които съм виждал. Защо е така? Според мен отговора е - понеже за гражданите на Пирдоп нормалното е да не хвърлят боклуци по тротоарите и градинките, а ненормалното е обратното. Просто никой не хвърля боклуци защото никой друг не го прави. Това се нарича обществено съзнание. То се формира бавно и трудно, но именно общественото съзнание е това, което за съжаление в момента липсва на повечето пловдивчани. Принципът "защо да не си хвърля кутията от цигари на тротоара при положение че всички го правят" е изначално грешен, понеже ВСИЧКИ започва от МЕН и ТЕБ. Ето, в Пирдоп нагласата за не-хвърляне на боклуци е тръгнала от ограничен брой хора и постепенно е заразила ВСИЧКИ. Е, в Пловдив ще е доста по-трудно, но защо не? Единственото, което трябва да правите, е да започнете вие да не мърсите и хвърляте (дори и около вас всичко да е в боклуци) и да правите забележка на всички, които видите да го правят. Аз го правя винаги, за съжаление хората ме гледат странно, но няма да се откажа. Дерзайте!
0
 
 
НЕЗНАМ ДАЛИ Е ПЪРВОКЛАСЕН СНЕГОРИНЧИК,НО ТРЯБВА МНОГО СЕРОЗНО ДА ПРЕТИСНИ ФИРМАТА КОЯТО ПОЧИСТВА КОРИТОТО НА РЕКА МАРИЦА,ЗАДА НЕ СЕ ПОЛУЧИ КАТО В КЮСТЕНДИЛСКО ЗАЩОТО СТАНЕ ЛИ НЕЩО ТАКОВА И СТАРИЯ И НОВИЯ МОСТ НЯМА ДА ГИ ИМА.
0
 
 
ще ги видим като падне сега сега обещават ще изчистим и кварталните улици и се заканват аиде да видим дали поне този път няма да о55се*ат работата
0
 
 
Представям си Славчо как в 7 часа сутринта обикаля с трактор по булевардите и маха на хората ...ха
0
 
 
Иска да изкара две смени на удобните седалки.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: