Засилват контрола по зимното поддържане

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:32 / 12.11.2007
1579
Информация за готовността на общините за зимното поддържане поиска днес областният управител на Пловдив инж. Тодор Петков. Губернаторът събра на работна среща в областна администрация днес представители на Областно пътно управление, превозвачи, представители на КАТ, териториалното поделение на ДАИ, Гражданска защита.

„Още днес ще бъдат изпратени писма до всички общини в Пловдивска област с искането за обратна информация каква е готовността им за зимното поддържане и на какъв етап са при сключване на договори с фирмите. Ще искаме и оценката на общинските управи за реакцията им при първия снеговалеж в събота", заяви областният управител Тодор Петков.

На срещата директорът на Областно пътно управление Паун Иванов, както и представителите на КАТ и Гражданска защита представиха анализ за мерките, предприети при снеговалежа в събота. Тогава 5 автобуса закъсаха на път за х. Здравец и селата Бойково и Лилково.

Напомнителни писма ще бъдат изпратени и до всички превозвачи за привеждане на машинен парк и персонал съобразно работа при зимни условия. Днес на срещата превозвачите Веселин Дошков и Ангел Батаклиев заявиха, че имат готовност за превози при зимни условия.
Губернаторът настоя за засилен контрол от страна на ДАИ. Чрез медиите Тодор Петков отправи апел към гражданите да не предприемат, особено през уикенда пътувания в първите часове на снеговалеж, за да имат възможност фирмите да поемат почистването на пътищата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България
От Пловдив: Болезнен разказ на една почернена майка на моторист
Шофьор паркира в парк в Пловдив. Сигналът изпокара хората в мрежа...
ЧСИ пусна за продан цяла сграда с апартаменти в Пловдив, собствен...
Tройно скача цената на таксиметровите услуги в Пловдив, увеличава...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).