Засилени са мерките за сигурност към обекти, в които съществуват рискове за престъпления

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:35 / 31.12.2015
1118
Областната дирекция на МВР-Пловдив е предприела комплекс от мероприятия, които са насочени за опазване на обществения ред, безопасността на гражданите, както и безопасността на движението, във връзка с предстоящите новогодишни празници. Това каза главния инспектор Костадин Спасов, от "Охранителна полиция" в Пловдив. 

По думите му, са предприети предохранителни мерки, които се отнасят до реорганизация на полицейските сили. Засилено полицейско присъствие е насочено около местата, където ще се проведат тържества и публични изяви. Предварително са проведени и срещи с органите за местно самоуправление - общинска администрация и културни организации, на които е възложено организирането на тези прояви. 

По думите на инспектор Спасов, целта на тези срещи е да се предприемат всички мерки, за да се опази здравето и безопасността на гражданите. Отделно от това е засилена и контролната дейност, пряко насочена към обектите, в които съществуват рискове за извършване на престъпления. 

"Проведени са редица срещи с ръководителите на организации, където се оперира с финансови средства - банки, небанкови институции от финансово естество, големите магазини, молове и хипермаркети, където има оборот от парични средства, с цел недопускане на кражби и грабежи в тях", подчерта Спасов. 

Едновременно с това е обърнато внимание и на охранителните фирми в същите тези заведения, с цел опазване на имуществото на гражданите. Заедно с Пожарна безопасност и РЗИ са планирани, проведени и продължават да бъдат вършени проверки в местата, където ще има повече деца, които ще празнуват - увеселителни заведения, дискотеки, малки ресторанти. Там е обърнато внимание също и на охраната, с цел да актуализират своите аварийни планове и да оказват своевременно помощ на всички пострадали или на деца, които са в риск.


Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Пловдивчанин: 6 жертви и 5 тежко пострадали в този участък!
Пейков: Ако бях кмет на Пловдив, не бих допуснал на Альоша да се ...
Нова промяна в движението в "Западен", но за кратко
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).