Засилена охрана на входно-изходните артерии на "Столипиново"!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:11 / 05.07.2023
18293
С началото на летния сезон в "Столипиново“ се наблюдава традиционно увеличение на жителите, което води до прекомерно натрупване на отпадъци в квартала. Съчетано с горещото време, това струпване на множество хора е предпоставка за палежи на отпадъци, гуми и изсъхнали тревни площи.

С цел превенция, всяка година в началото на месец юли кметът Иван Стоянов провежда работна среща с представители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", Шесто РУ на МВР, общинските предприятия "Чистота“ и "Градини и паркове и "Общинска охрана“, както и Общинския инспекторат.

Набелязани са редици мерки, свързани със засилена охрана на входно-изходните артерии на квартала, ще се положат и необходимите усилия за своевременно събиране на отпадъците извън контейнерите в невралгичните точки, почистване от сухи треви и изграждане на допълнителни диги в района на река Марица.

По отношение на другия наболял проблем – "внасяне“ на отпадъци в квартала от целия град, беше отбелязано от зам.-началника на Шесто РУ, че съвместно с Общински инспекторат имат няколко успешно приключили акции по установяване и санкциониране на водачи на бусове, нерегламентирано внасящи отпадъци в Столипиново.

Кметът Иван Стоянов предложи положителната тенденция да бъде "подкрепена“ от мерки за засилване на наблюдението по входните улици и организиране на обходи и постоянно видеонаблюдение във всички часови пояси, за да бъдат своевременно санкционирани нарушителите и да бъде прекратена практиката по депониране на строителни и едрогабаритни отпадъци от целия град в нерегламентирани сметища в квартала.

Виж коментарите (2)

Още по темата (377):
15.05.2024 В Пловдив поискаха публичност на доклад за замърсяването на въздуха
11.04.2024 Беззаконие и безнаказаност! Отровният пожар в Пловдив е бил нарочно
запален
11.04.2024 Гъст черен дим над част от Пловдив!
17.03.2024 Откриват телефонна линия за гражданите, които искат подмяна на старите печки с климатици
03.03.2024 Видео от Пловдив: Сами се тровим, факт!
18.02.2024 Търси се фирма, която да почисти Пловдив от 4250 стари печки на дърва и
въглища
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).