Защо губернаторът се наведе пред ромите и каруците?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (36)
11:58 / 21.02.2012
8630
Преди около две седмици Общинският съвет взе едно наистина правилно решение, забранявайки тотално каруците в Пловдив. В град с претенции за култура и история, какъвто сме, е меко казано срамно и опасно ромските каруци да се движат необезпокоявани.

Истински шок предизвика решението на областния управител Здравко Димитров да върне тази забрана за преработка и прегласуване.

Резултатът е срамен: Ромските каруци остават, официално ще им забранят да се движат из града, ще могат уж само в "махалата". Има ли грамотен пловдивчанин, който да вярва, че тази забрана ще се спазва? Ромските каруци най-вероятно ще продължат да "шетат" из целия град необезпокоявани.

Застъпвайки се за ромите и каруците, Здравко Димитров много добре знаеше, че ще предизвика общественото недоволство. С каква цел го прави?

На всички запознати по-дълбоко с политическия живот в града ни им бе ясно, че бишият районен кмет на "Западен" искаше да става кмет на града. Вътрешно гласуване в структурите на ГЕРБ обаче ясно му показа, че не е желан за кандидат на Борисовата партия. Това обаче няма да откаже бившия таксиджия и баскетболист.

Сега той прави услуга на ромите и ще им я припомни, когато му дойде времето, разчитайки, че масовият пловдивчанин ще е забравил този "жест".

Това разбира се е само една от версиите, но е основната. Здравко Димитров явно не се е отказал от амбицията си да стане кмет и е решил да го направи с цената на всичко, дори за сметка на Пловдив и пловдивчани. Лошото е, че най-вероятно той ще продължи да бъде "скрита опозиция" на сегашната общинска власт, което ако се случи, може да го превърне в опасен и вреден за града ни.


Виж коментарите (36)

Още по темата (11):
01.11.2012 Областният управител пак се скри от "неудобните"
21.07.2012 Областният "пропусна" да покани неудобните в двореца в Кричим
06.06.2012 Областният стигна дъното, гаври се дори със заместниците си
08.05.2012 За областния: След дъжд качулка или жалък телевизионен кастинг?
19.04.2012 Губернаторът: Паметникът на Филип Македонски няма място пред сградата на
ОбС
01.03.2012 И областният Здравко Димитров си e раздал премии
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).