ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заради паркирали по "Руски" коли не могат да пуснат движението
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:57 / 26.10.2009Коментари (20)7445
© Plovdiv24.bg
Новоремонтираната отсечка от бул. "Руски" се превърна в удобно място за паркиране, но това бави пускането й за движение
"Направим ли някоя по-голяма улица, едното платно веднага става паркинг. По цялото разширение на "Руски" вече са кола до кола. Фирмата дори не може да асфалтира, за да пуснем движението по "Янко Сакъзов" към Четвъртък пазара", конкретен пример колко тежък е проблемът с паркирането в града даде заместник-кметът Руси Панчев на пресконференция днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.   

Паяците не можели да се справят, всеки ден било едно и също - вдигали по 70-100 неправилно паркирали автомобили. "Не можем да разчистим движението по "Васил Априлов" и по "Дунав", където сега е разсредоточен трафикът от "България", оплака се той. С навлизането в есенно-зимния сезон проблемът се задълбочавал още повече, защото заради паркирали коли снегорините не можели да влязат в тесните вътрешноквартални улици. 

"Приключат ли районните кметове с предзимното кърпене на улици, ще предприемат поредната акция за принудително вдигане на стари автомобили с неплатени данъци", предупреди Панчев.

Припомняме, че Plovdiv24.bg пръв алармира още преди седмици за неправомерно изникналия паркинг на бул. "Руски".


Още по темата: общо новини по темата: 237
06.12.2022 »
26.01.2021 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »
23.08.2020 »
03.08.2020 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Оставете малко тия коли! Качете се на колело или повървете пеша
0
 
 
браво на управата немогат 5 коли за да пуснат булеварда браво
+1
 
 
Ей тва българина е корава глава. Вдигат му колата, оръсва се 80лв и сумати нерви, на другия ден пак паркира върху някой тротоар или запушва булевард. Трябва да купят още толкова паяци и да вдигнат глобата двойно и може и да се облекчи движението в Пловдив. И само не ми говорете, как нямало къде да се паркира, щото аз винаги си намирам място, може да не е пред кафето и да се наложи да повървя 2-3мин, но си намирам и нямам проблеми с паяк. Не мога да разбера защо е толкова трудно да ви се откъснат от сърцето лев-два за паркин в центъра. Та това е град все пак, нормално е в центъра да има много коли. Иначе на село си спирай на мегданЯ, никой нищо няма да ти каже.
Никога не подценявай силата на големите групи глупаци!
на 26.10.2009 г.
+1
 
 
"Синя зона" му е решението. С паяци, без паяци всички паркират където им скимне и са прави хората - къде да спреш?!? Така поне някоя пара ще влиза в бюджета и ако ПРАВИЛНО се харчи (за подобряване на инфраструктурата, например) ще ствава по-спокойно из Пловдив. А който няма възможност да плаща - ще ходи пеша.
0
 
 
Проблемът е компексен и e от двете страни - простотията на хората/шофьорите; неспазването на законите (и от шофьорите, и от общината); мързелът, водещ до несвършена работа и т.н., и т.н.! Един от начините, с който проблемът с паркираните коли може да се реши, е с вдигане на глобата, както някой написа преди мен! От друга страна обаче се одобряват проекти, на които няма паркоместа или в по-добрия случай - не са съобразени с реалния брой на колите, което ги прави недостатъчни! В този ред на мисли шофьорите нямат вина! Давам пример с ул. Димитър Талев, чиито последен участък се прави в момента! Предния участък, който бе спрян преди 2-3 години, за да се направи едно цяло лято, бе между бул. Никола Вапцаров и ул. Георги Кондулов. Е, след като отвориха този участътк улицата ДОРИ И ДО ДЕН ДНЕШЕН колите са на пътя!!!!!! И ТОВА Е ТОЛКОВА ГОДИНИ!!!! Е как за 3 години никой не се научи, че там не се паркира, и когато коли на пътя нямаше?!? Има и знаци след кръстовищинцата с всяка малка уличка!!! Къде, питам аз, си държаха колите живеещите, когато улицата още беше павирана?!!? Сега съм сигурен, че ще се получи същата свинщина и с последната част, която все още не е отворена!
0
 
 
Ами как ще смогват паяците като сложиха знаци където трябва и където не трябва.На "Ив.Вазов" защо забраниха?На кого пречат паркиралите коли?Нито има градски транспорт,нито нещо друго.Не е ли за пълнене бюджета на общината,който изтича на мнооого други места!
0
 
 
Елементарнише е бе, Панчев. Купете още няколко паяка, назначете още няколко души персонал и проблемът е решен. Вдигането на автомобили може да е невероятен бизнес със сериозни печалби, само при нас не могат да се справят с него и все реват. Дайте правата над репатрирането на неправилно паркирали автомобили на частния бизнес срещу 50% от приходите за общината и ще видите как става всичко.
0
 
 
Ами вместо да ги вдигате,вдигнете глобите-направете 500e пък да видим дали някой ще спре,а не като сега"не смогваме да вдигаме колите",ама оправдание;аз що не спирам там?????
0
 
 
А аз не мога да разбера защо е забранено спирането по "В.Априлов",като така и така движението е в едната лента.Ама няма кой да отиде и да види!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: