Започва изграждането на първия от дълги години чисто нов булевард в Пловдив!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
12:10 / 06.03.2017
41271
Започва изграждането на дългоочаквания булевард "Северен", предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Планираме първата копка в дните между 1 и 5 април", съобщи днес кметът Иван Тотев

Той поясни, че на сесията на Общинския съвет тази седмица влиза за утвърждаване последният имот, който трябва да бъде отчужден. 

Изграждането на пътя е по додговора с Европейската банка за възстановяване и развитие, с който се реконструират още "Коматевско шосе", бул. "Руски"и бул. "Шести септември". Стартът на работите по него обаче се отложиха година заради недовършени отчуждителни процедури в регулацията на пътя.

"Това е изключително важен булевард. Няма как да се борим със задръстванията, ако не изкараме трафика извън града. Такава е и нашата идея - да изведем трафика, особено товарния", коментира преди време за Plovdiv24.bg кметът на район "Северен" Ральо Ралев. По думите му колкото и грижи да се полагат за обезопасяване на пътищата, инцидентите с камиони няма да престанат, докато товарните автомобили не бъдат изведени максимално от града.

Бул. "Северен" (Северната Тангента - от мост "Адата" до бул. "Карловско шосе") представлява важен елемент на първостепенната улична мрежа. Връзката с бул. "Карловско шосе" е важна и наложителна за разпределяне на транспортните потоци от Автомагистрала Тракия с цел разтоварването на бул."Цар Борис III Обединител" и подобряване на неговата пропускателната способност.

Първият етап от проекта включва от моста на Адата до "Брезовско шосе". Той ще е широк 34,50 метра - с три ленти по 3.50 метра, средна разделитена ивица 2 метра, тротоари по 4,50 метра или по 3 метра, двупосочна велоалея с ширина 2,50 метра. Дължината на този участък е 1593 метра, стойността на обекта е 10 255 995 лева. 

Предвижда се изграждането на подземна и надземна инфраструктура, нова пътна конструкция, тръбни канали мрежи, улично осветление, светофари, водопровод, канализация, джобове за спирките.

Виж коментарите (3)

Още по темата (80):
03.12.2023 Какви са сроковете за завършване на някои от големите инфраструктурни обекти в Пловдив?
09.05.2023 Сигнал: Явно пак се взеха едни пари за този булевард
26.03.2023 Сигнал: Не е нормално индустриална зона, която носи огромни печалби на община Пловдив, да има толкова лоша инфраструктура
23.03.2023 Замразиха довършването на най-новия булевард в Пловдив
03.08.2022 Официално одобриха името на най-новия булевард в Пловдив
20.08.2021 Сигнал: Всяка сутрин и всяка вечер тук е ужас!
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).