Започна подготовката за 21 Международен фестивал за франкофонска песен "Златен ключ"- Пловдив 2024

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
23:21 / 27.09.2023
1918
Стартира подготовката за поредното 21-во издание на Международния Фестивал за франкофонска песен "Златен ключ"- Пловдив 2024. Като най-голям музикален, песенен френски форум от този формат на Балканите, с вход свободен, той има за цел и да открива млади таланти избрали френският език за изява. В тази връзка Алианс Франсез в Пловдив организира кастинг за подбор на участници от цялата страна в рамките на месец Октомври под вещото ръководство на нашият Фестивален партньор "Арт Войс Център" с музикален педагог г-жа Румяна Иванова. Всеки който желае може да се свърже или с Алианс Франсез или с "Арт Войс Център" за записване.

Фестивалът ежегодно се организира от Алианс Франсез в партньорство с Община Пловдив и е под лабела "Празник на музиката", изключително завладяващо и положително зареждащо събитие, лансирано от Франция още през 1985 година от многократния Министър на Културата Жак-Ланг, когато музиканти, любители и професионалисти пеят и свирят свободно за собствено удоволствие и за удоволствието на публиката. По време на този 21-ви Фестивал очакваме и присъствието на мениджъри от най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde, които ще представят  безплатната, световна, културно-образователна, стриминг платформа TV5MONDEplus. Тя дава достъп до сериали, френски филми, игрални и документални, педагогически помагала за преподаватели и курсисти. Това присъствие ще бъде един добър обмен, тъй като представителите на TV5Monde биха желали да чуят и мнението на българските зрители и потребители, важно за усъвършенстването на съдържанието, споделя директорът на Алианс Франсез, г-жа Теофана Брадинска-Ангелова. Тази телевизия е и неизменен партньор при провеждането на този различен и уникален Фествал в Пловдив.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).