Започна изграждането на нов образователен център в "Столипиново“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:18 / 09.03.2018
3816
Започна изграждането на планирания образователен център в район "Източен“ по проект "Всички заедно – за по-добро образование и здраве“, финансиран от Българо-швейцарска програма за сътрудничество. Заместник-кметът Георги Титюков и директорите на училищата "Найден Геров“ и "Кирил Нектариев“ направиха първа копка в двора на Центъра, който ще бъде построен в общия двор на двете училища.

Преди две години председателят на Националния съвет на Швейцария Криста Марквалдер посети ромския квартал "Столипиново“ в Пловдив като част от официалното й посещение в България. Проведени бяха разговори относно планирани дейности и идеи в училищата "Найден Геров“, "Кирил Нектариев“, детска градина "Лилия“ и ДКЦ "Изток“.  

Няколко месеца по-късно между община Пловдив и Българо-швейцарска програма за сътрудничество беше подписано Споразумение по проект "Интегриран подход за социалното включване на роми и други уязвими групи в Община Пловдив“, чието изпълнение стартира в началото на 2017 г.

В новата сграда на Образователния център ще функционира спортна зала, тъй като в момента такава липсва и на двете училища, зала за работа с деца и родители, стая за образователни медиатори, съблекални и помощно помещение.

В момента и в двете училища се провеждат редица извънкласни занимания по проекта, включително по български език, художествени дейности, спортни занимания. Създаден е клуб "Активен родител“, на който ежемесечно се обсъждат идеи, проблеми, планират се бъдещи занимания в помощ на трудно адаптиращи се ученици, с риск от отпадане от училище.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).