Захари Георгиев:Никой не може да постигне сам икономическо и духовно възраждане на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:40 / 23.10.2007
2925
Любозар Фратев, Радослав Бозуков, Димитър Язов, Ивайло Делчев, Димитър Димитров, Иван Божилов и Никола Цветков, представители на средния бизнес под тепетата и кандидати за общински съветници от Движение Експерти за региона, седнаха на една маса с народния представител Захари Георгиев, кандидат за кмет от Коалиция за Пловдив. Тук сме, за да уточним плоскостта, върху която ще работим за благото на нашия град през следващите четири години, а защо не и по-нататък, когато се постави добра основа за сътрудничество. Това заяви още в началото на срещата, която продължи 70 минути, водачът на листата на ДЕР Любозар Фратев.

С повечето от вас се познавам лично и знам какъв е приносът ви за нашия град и това е причината да се отзова с удоволствие на тази покана, каза Захари Георгиев. Ценя факта, че сред вас има хора, които са щедри спомоществователи на пловдивската култура и милеят за духовния облик на Пловдив. Разчитам на сериозните хора, постигнали успех не само за себе си и за семейството си, но и за града.

Основната ми цел в намерението да бъда кмет на Пловдив е да сторим необходимото, за да възродим икономически нашия град, това е базата. Но нито аз сам, нито вие сами можем да постигнем икономическото възраждане, заяви Георгиев и поясни, че ако трябва да сподели емоцията си, то предпочитанията му биха били към инвестиции на местния бизнес, но рационалният подход изисква в Пловдив да бъдат привлечени и почтени чужди инвеститори.

Втората група важни за мен неща, са свързани с духовното възраждане на нашия град. Когато успеем да направим Пловдив център, в който се провеждат национални, европейски и международни прояви в сферата на културата и спорта, то няма как тук да не дойдат стотици хиляди хора и да не оставят следа в икономическото развитие на града. Но рекламата на града ни е на точката на замръзването, констатира Захари Георгиев и бизнесмените не опонираха, че за политическа реклама в едни избори се харчи многократно повече. Представете си, че този материален ресурс похарчим за реклама на Пловдив, попита той риторично. Имам разговори с представители на Microsoft, които са почти поели ангажимента Пловдив да бъде първият в България град, който да се включи в проекта „Виртуална земя", обяви пред бизнесмените Захари Георгиев.

Кандидатите на ДЕР поискаха да чуят различните и конкретни бизнес и идеи за инвестиции от Захари Георгиев. Попитаха как кандидатът за кмет може да се бори с решенията на централната власт, настояха да научат какво ще направи с Международния панаир, с Гребната база, с къщите в Стария град. Поискаха да знаят още, ще работи ли бъдещият кмет с Обществен бизнес експертен съвет, който ще предлага решения по проблемите на Пловдив в публични дискусии.

Не искам да ставам политик на национално ниво. Детската ми мечта не е да бъда кмет. Удобен не съм, защото мога да казвам: „Не!". Води ме единствено това, че не мога да трая от една страна нещата, за които и вие говорите, а от друга чувствам, че имам сили и ме сърбят ръцете да променя нещо в Пловдив, каза Захари Георгиев. Отговорите му около бъдещето на Панаира и разпоредителните сделки с общинска собственост в Стария град отнеха близо половината от времето на срещата му с представителите бизнеса.


Виж коментарите (0)

Още по темата (518):
24.01.2009 Юруков: Бареков ми предложи медиен комфорт срещу издигането на олигарх за кмет на Пловдив
31.12.2007 Няма да има досъдебно производство за купуване на гласове в Пловдив
10.12.2007 Захари Георгиев обвини за провала предизборния си щаб
12.11.2007 Йордан Бакалов: 40 са съветниците на СДС в областта
09.11.2007 Отложиха делото на партия "Ред, законност и справедливост"
09.11.2007 34 станаха жалбите срещу изборните резултати
Още новини от Новини от Пловдив:
BBC: Ето какво се случва с панелките от Прага до Пловдив, издигна...
Единият от близнаците разказал на полицията за убийството
Рангел Бизюрев обясни какво се е случило през фаталната нощ
Ваня Тонева, ГЕРБ: Стремежът ми е достигане на високи стандарти н...
Прецедент: Сесията започна без химн
Живите мъртви: Всеки може да е в главната роля


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).