Забраняват движението на автомобили на Младежкия хълм

Автор: Мария Морунова
Коментари (49)
11:57 / 06.04.2015
14087
Поради голям брой жалби на граждани общинското ръководство смята да забрани за автомобили алеята, водеща до върха на Младежкия хълм. Това каза зам.-кметът по транспорт Александър Държиков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Тъй като в Генералния план за организация на движението не е предвиден забранителен режим по алеята, въпросът с жалбите ще бъде внесен за разглеждане в Експертния съвет на общинската комисия за безопасност на движението", поясни зам.-кметът.

При одобрение, забранителния режим ще влезе за дебатиране в Общински съвет. След приемането му ще бъде поставен знак, забраняващ влизането в двете посоки на пътни превозни средства.

В началото на алеята откъм бул. "Копривщица" се предвижда да бъде поставен и подвижен антипаркинг елемент, т. е. подвижно антипаркинг колче. Право да свалят колчето и да влизат в алеята ще имат колите на полиция, пожарна, спешна помощ. Право да се качават до върха на тепето ще имат и групите туристи.

Виж коментарите (49)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).