Юридическият факултет на ПУ домакин на национален студентски дискусионен форум

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
10:45 / 04.11.2019
2347
На 4 и 5 ноември 2019 г. в зала "Нева“ на хотел "Санкт Петербург“ ще се проведе Национален студентски дискусионен форум по международно хуманитарно право. Домакин на събитието е Юридическият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", като форумът е част от проект "Динамика в развитието на международното хуманитарно право" на фонд "Научни изследвания" към ПУ. Съорганизатор на проявата е Български червен кръст, а Регионалната делегация на Международния комитет на Червения кръст в Белград също подкрепя провеждането на събитието.

Във форума ще вземат участие студенти от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", Софийския университет "Св. Климент Охридски", Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", Университета за национално и световно стопанство, Националния военен университет "Васил Левски", Висше Военноморско Училище "Н. Й. Вапцаров“, Медицинския университет в Пловдив. Специални гост-лектори на форума са: доц. д-р Диана Ковачева – омбудсман на Република България; доц. д.ю.н. Живко Драганов – декан на Юридическия факултет на УНСС; г-жа Яна Михайлова – главен експерт в Министерството на външните работи и г-жа Александра Василева – експерт от Български червен кръст.

Модератор на събитието ще бъде заместник-деканът на Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски“ – доц. д-р Христо Паунов. Той е член на Националния съвет на БЧК и координира дейността на единствения в страната Студентски клуб по международно хуманитарно право. По време на форума презентации по определени теми, свързани с международното хуманитарно право, ще имат също така студенти и курсанти.

На 4 ноември форумът се бъде открит официално в 16.00 ч., като презентациите през първия ден ще продължат до 19.00 ч., а през втория ден, 5 ноември – от 9.00 до 12.00 ч.

"Проектът "Динамика в развитието на международното хуманитарно право" представлява възможност през призмата на гледната точка на студентите, да се разгледат различните аспекти в динамиката и развитието на международното хуманитарно право, хуманитарните принципи и ценности, както и да се засегнат основни проблеми, които стоят пред обществото ни в глобален мащаб“, каза заместник-деканът на Юридическия факултет на ПУ. "Идеята е да се обхване широк спектър от въпроси, свързани с международното хуманитарно право и неговото изучаване, разбиране и разпространение от студенти, като се изготвят ръководство по въведение в хуманитарното право и практически речник на основните термини в международното хуманитарно право“, сподели още доц. Паунов.

Проектът се реализира от екип от петима студенти от Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски“ под ръководството на доц. д-р Христо Паунов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).