Юбилейна научна конференция организират социолозите в ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:48 / 19.11.2015
1433
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Катедра "Социология и науки за човека" към Философско-историческия факултет на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" и Института за критически социални изследвания организират юбилейна научна конференция на тема: "Социоаналитичният обрат: Бурдийо и след него". Двудневният форум ще се проведе на 20 и 21 ноември, петък и събота, в зала "Компас" на Ректората на висшето училище на ул. "Цар Асен" №24, съобщиха оранизаторите.

Конференцията е част от честванията по случай 20-годишната от създаването на специалност "Социология" в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" и 25-годишнината на Института за критически социални изследвания. 

Тя е и повод да се отбележи 85-годишнината от раждането на Пиер Бурдийо, чието диво мислене винаги е било вдъхновение за теоретични иновации и социологически открития. Форумът ще бъде съсредоточен както върху социоанализата на Пиер Бурдийо, така и върху граничните проблеми на социоанализата и психоанализата, психиатрията и етнометодологията. 

В него ще вземат участие водещи учени от Пловдивския, Софийския и Нов български университет, както и докторанти и студенти, обучаващи се в програмата Excellence към Катедрата.

Ще бъде осъществена видеовръзка с проф. Йоханес Вайс от Университета в Касел и проф. Растко Мочник от Люблянския университет, които са Доктор хонорис кауза на Пловдивския университет и членове на Международния борд на Директорите на ИКСИ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).