ЮНЕСКО отличи Етнографския музей на Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
08:20 / 12.11.2018
2645
Етнографският музей е удостоен с наградата на Регионалния център за опазване на нематериалното наследство в Югоизточна Европа към ЮНЕСКО. Отличената експозиция е "От Виена и Константинопол. Етнография на града", изложбата е съвместна на Регионален етнографски музей - Пловдив и Регионален исторически музей - Русе, а отличието се дава за заслугите на творческите екипи при реализирането й.

Plovdiv24.bg разговаря с директора на пловдивския музей доц. д-р Ангел Янков.

"Идеята бе да се покаже модернизацията на всекидневието, което настъпва в живота на българите през 19 век, особено през втората половина", разказа за читателите ни той. По думите му 19 век за българите е век на възкресение. И не само това - те доказват, че могат да се мерят с най-напредналите европейски народи, защото не са от вчера в Европа. "А Пловдив и Русе са емблематични градове що се отнася до новото и модерното влияние в бита, обноските, архитектурата, мебелировката, облеклото."

За отличието, какво означава то за Пловдив, както и как Етнографският музей ще посрещне 2019-та година, когато градът под тепетата ще е Европейска столица на културата - вижте в интервюто на Plovdiv24.bg. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).