Ясни са собствениците на знакова сграда на Главната

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
08:23 / 23.02.2023
7363
Собствениците на сгради имат ангажимент да поддържат фасадите им в безопасно за гражданите състояние. Това заяви кметът на район "Централен" Георги Стаменов по повод публикацията в Plovdiv24.bg Грозна гледка на Главната в Пловдив.

Читателка ни сигнализира, че наскоро парче мазилка се откъснало и паднало близо до нея. Според информационната табела, строителната площадка е открита на 22.12.2017 г. и обектът е трябвало да бъде завършен за 24 месеца, което така и не се е случило до ден днешен.

Бившият показен магазин трябваше да се превърне в хотел. Заради непосредствената близост до финансова институция обаче проектът е замразен за неопределено време. Няма информация в община Пловдив да е депозирано ново инвестиционно намерение.

Собственици на апетитния имот в сърцето на града са три дружества, съгласно нотариалния акт от 7.07.2022 г.

Едната фирма е "Петекс-96" ЕООД на пловдивския предприемач Христо Чиплаков, чието име бе забъркано в скандалите около застрояването на защитената зона Алепу край Созопол. "Петекс-96" притежава 22.536%.

Втората компания е "Технопарк 2012" АД, в чийто съвет на директорите е  именитият ни спортист Атанас Търев и баща на общинския съветник Кирил Търев. Това дружество е собственик на 22.178%.

Най-голям дял - 55.286%, притежава "Уникредит Булбанк" АД.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).