Ясни са номинациите за "Награди Пловдив" за 2020 година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:18 / 10.05.2021
1353
Всяка година в навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Кметът на Пловдив връчва престижното отличие "Награда Пловдив“ на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната година.

Общо 56 са предложенията, които бяха внесени за удостояване с "Награда Пловдив“ за събития и културни факти, реализирани през предходната 2020 година в общо 12-те категории. Отново бе отчетен голям интерес и към новата категория за удостояване със Специалната награда "Пловдив" за изключителни постижения и цялостен принос  в областта на изкуството и културата, която е въведена за първи път.

На своето първо заседание, отделните комисии, съставени от специалисти в сферата на културата – изявени пловдивски творци, писатели, издатели, преводачи, художници, музиканти и т.н., имаха задача да гласуват и определят номинациите -  не повече от 3 в отделните категории.

На следващото второ заседание на 20 май, те ще трябва да решат кой печели наградата във всяка категория. Статутът допуска и възможността да не се връчи награда, ако журито прецени. Припомняме, че наградата е 2000 лева, диплом, статуетка, а за "Специална награда за цялостен принос – 10 000 лева, диплом и статуетка.

Заместник-кметът Пламен Панов и екипът на отдел "Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив пожелават от сърце успех на номинираните. "Награди Пловдив“ е възможност да отдадем заслужена почит, знак на уважение и признателност към постиженията на пловдивските творци, с които толкова се гордеем. Богатата културна програма на Пловдив, дори в условията на световна пандемия, под чийто знак премина 2020 година, е доказателство за това, че Пловдив винаги е бил и ще бъде културната столица на България“, каза заместник-кметът Пламен Панов.

Община Пловдив има удоволствието да Ви покани на тържественото връчване на награда "ПЛОВДИВ“ за принос в развитието на културния живот  на Пловдив за 2020 година, което ще се състои на 21 май 2021 г., петък, от 18.00 часа в Дом на културата "Борис Христов“, Зрителна зала. Събитието ще се предава директно по БНТ. В Цар Симеоновата градина и пред Дом  "Борис Христов“ ще бъдат разположени 2 видеоекрана, на които също може да се проследи церемонията. Преди началото на двете места пловдивчани ще чуят изпълненията на  Биг бенд Пловдив и Духов оркестър – Пловдив.

Съорганизатор на Награди Пловдив е БНТ -2, които честват своята 50-годишнина. Очаквайте много изненади! Ще направим тази вечер вълнуваща и незабравима ЗАЕДНО!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).