Яки момчета с анцузи се навъртали около тютюневите складове в деня на пожара!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (12)
16:56 / 25.05.2017
10892
Косвени доказателства пратиха клошаря Любомир Данчев зад решетките. Това стана ясно от пледоарията на адвокат Стефан Левашки - защитник на клошаря, обвинен в палежа на тютюневите складове в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Припомняме, че Районният съд днес постанови 4 години затвор за Данчев. Присъдата идва точно 9 месеца и 5 дни след огнения ад.

"Какво да коментирам освен: Гасете си добре цигарите", заяви след заседанието Левашки и бе категоричен, че ще обжалва.

Самият Данчев изслуша прочитането на присъдата видимо объркан. Минути преди това последните му думи пред съда бяха: "Аз каквото казах, казах. Искам да ме оправдаят!"

Защитникът на Любо бе категоричен, че обвинението е изградено единствено на база на косвени доказателства, а други версии изобщо не са взети под внимание, включително и версията за умишлен палеж с инвестиционни интереси. 

Така например свидетелка е разказала, че в деня на пожара забелязала две яки момчета с анцузи да се въртят в района на бедствието. 

"Пожарът е странно избирателен. Много факти удобно се пришиват към досието на Любо. Няма как с действията си той да е причинил този огромен пожар. Негови познати освен това вече свидетелстваха, че за клошар е водил доста подреден начин на живот, бил е чист и спретнат."

Левашки постави под съмнение и първоначалния разпит, проведен след ареста на Данчев. 

"Съмнявам се колко по правилата е проведен той, защото това не е изказът на Любо, там се говори по начин, нехарактерен за него", категоричен бе Левашки. Точно от този разпит обаче е свидетелството, че Любо си свивал цигарите от вестник. Други свидетелства за това няма. Самият Любомир днес сподели, че пуши само купешки, и то с бандерол. 

"А и всеки клошар знае, че цигарите се гасят сами, когато биват оставени за известно време. Така че цигара да тлее три часа в кошчето, е прекалено. Затова и поисках допълнителна експертиза, но ми бе отказана. За мен се бяга от всички неудобни факти и обстоятелства", заяви Левашки в пледоарията си. 

След кратък размисъл обаче съдът призна подсъдимия Любомир Данчев за виновен в това, че на 20.08.2016 г. по непредпазливост е сграда със значителна стойност - тютюнев склад на ул. "Екзарх Йосиф" 13, собственост на "Р.И.П.А." ООД на стойност 3 695 870 лв., и са последвали значителни вреди в размер на общо 11 784 537,90 лв. 

7 934 434 лв. са щетите за "Р.И.П.А." от запалването на сгради- тютюнев склад на ул. "Екзарх Йосиф" 13 и на две сгради, представляващи един тютюнев склад на ул. "Капитан Андреев" 2.

3 499 126 лв. са щетите за "Галакси инвестмънт груп" ООД от запалването на сграда - тютюнев склад на ул. "Г. М. Димитров" 29. 119 205,82 лева са щетите за "Тотал спорт" от изгорено и стопено оборудване и стоки.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (12)

Още по темата (110):
01.02.2022 След 5 години: Пуснаха движението пред изгорелите тютюневи складове на ул. "Иван Вазов"
24.11.2021 Изгорелите тютюневи складове в Пловдив стават жилищни сгради
29.11.2020 Спор, дали ул. "Иван Вазов" да е пешеходна зона, блокира старта на проекта за Тютюневия град
12.10.2020 Ясна е окончателната съдба на изгорелите тютюневи складове на ул. "Иван
Вазов"
09.10.2020 Клошарят Любо, който бе обвинен за пожара в Тютюневия град, с нов дом и
работа
03.10.2020 Клошарят Любомир Данчев излежа четиригодишната си присъда за пожара в тютюневите складове в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).