Върнаха синята зона за доработка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:08 / 11.02.2010
4799
До две седмици общината, привличайки и външни специалисти, ще трябва да доработи доклада си за синята зона и паркингите. Това обяви председателят на Общинския съвет Илко Илиев, който заедно с председателите на всички политически групи в местния парламент, изслуша аргументите на водените от заместник-кмета Руси Панчев автори на документа, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В продължение на месеци назначената от Славчо Атанасов специална комисия разработва проекта за организация на паркирането. От обособяването на близо 2500 паркоместа прогнозните очаквания на общината са за близо 2 милиона лева приходи годишно. Два милиона и четвърт пък се чертаеше да носят 25-те паркинга. Концепцията предвижда цялата дейност да се изпълнява от "Общинска охрана", която от АД да се преобразува в общинско предприятие.
  
"Докладът е непълен и Общинският съвет не може да вземе окончателно становище по начина за организацията и управлението на паркирането в Пловдив. В доработката искаме пълен списък на улиците в синята зона, на паркингите извън нея, както и схеми на всички места за паркиране. Настояваме и за анализ, който да включва процента на домуващите в зоната и броя на инвалидите, които ще ползват паркоместа", подчерта Николай Радев.

Според съветниците от първостепенно значение била организацията на паркиране, а не толкова начинът на стопанисване. Външни специалисти трябвало да направят точни изчисления какви суми ще са необходими за изграждането на синята зона, за да се прецени дали те ще са по силите на общината.

"Държим да се направи разлика между паркингите и синята зона. Паркингите пред бившия магазин "Перла" или на ул. "Иван Вазов" не може да продължават да бъдат паркинги, защото са част от синята зона. Като че ли най-важното за общината е кой и колко пари ще прибере, а не как ще се реши въпросът с паркирането. Не е представена и инвестиционна програма, включваща места за инвалиди, видеонаблюдение, автомати за таксуване, SMS-паркиране", допълни Дани Каназирева.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (3)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).