Вълшебно докосване до великата Родопа планина: Тук небето е в ръцете ви!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:45 / 12.08.2018
19243
Когато от жега не можеш си намериш място, климатикът ти е на "шест" и нищо не ти се прави, съвсем близо до града има едно страхотно местенце. Равнища и едноименната хижа се намират на около 30 км от Пловдив, като се минава през Първенец и Дедево. Малко преди хижата се отбива наляво и се тръгва по широк черен път. Продължава се по широка планинска пътека, водеща до дърво с указателни табели. Тръгва се наляво по пътечка, спускаща се към гората. Следва се жълтата маркировка, която се намира по дървета и скалите.

Маршрутът по пътеката ще ви отнеме около 30 минути и ще ви отведе до скалиста местност с прекрасна панорамна гледка. От там се виждат зелените родопски склонове, а небето сякаш е в ръцете ви. Надморската височина е около 1260 м, а на ръба на тази скала стои самичко едно дърво, любувайки се на величествената Родопа планина.

За истинските ценители на природата и нейните дарове тази разходка си заслужава. Чистият планински въздух и всеизвестната неповторима магическа красота на Родопите предразполагат към изключително пълноценна почивка и презареждане.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).