Всички на това кръстовище в Пловдив стоят и чакат! Ето защо никой не смее да тръгне!

Автор: Васил Динев
Коментари (26)
13:45 / 14.07.2016
22758
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията на сайта във връзка с ремонта на булевард "Княгиня Мария Луиза" и работата на светофарните уредби на кръстовището с бул. "Източен". Сигналът ще бъде своевременно предаден на отговорните институции:

Здравейте! След като започна ремонтът и на южното платно на бул. "Мария Луиза" в участъка от църквата "Св. Петка" до бул. "Източен", искам да Ви обърна внимание на следния парадокс: платното за движение е затворено за преминаване и по него не се движат автомобили.

В същото време светофарната уредба си работи както винаги и подава сигнали на движещите се по затвореното южно платно, при положение, че такива няма. 

Получава се парадокс, в който в един момент движението в цялото кръстовище спира, защото се подава зелен сигнал на колите, които трябва да се движат по затвореното платно, а такива изобщо няма и в един момент останалите 3 потока седят и гледат как наистина никой не минава.

При положение, че светофарите вече са умни и могат да се контролират и въздействат от хората в новоизграденият специално за тази цел център, няма ли кой да спре подаването на сигнали по затвореното платно и да регулира светофара да подава сигнали адекватно?

Това може да стане много бързо, тъй като движението на това кръстовище е турбинно и всяко от 4-те посоки се пуска да премине отделно.

Ако просто се спре светофарът на затвореното платно, така ще се елиминира този интервал, през който не минава никой през кръстовището и ще се намали времето за чакане на останалите 3 потока. 

Нека най накрая някой от тези, които започнаха да контролират умните светофари, докаже, че наистина някой следи и мисли за движението в този град, защото до момента това не се случва и силно се съмнявам, че в бившият хотел на Ванко 1 са се настанили хора, на които им плащат да седят по цял ден пред големите монитори и да наблюдават как се движат някакви коли по някакви кръстовища.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (26)

Още по темата (413):
07.12.2023 Заместник-кмет на Пловдив заговори за черен списък с фирми
20.09.2023 Дупка зейна на бул. "Шести септември" в Пловдив
21.06.2023 ВиК проверява за по-сериозен проблем заради пропадането на асфалта на кръстовище в Пловдив
21.06.2023 Дупка гълта автомобили на възлов булевард в Пловдив, сеирджии снимат
27.10.2022 Дупка на една от най-натоварените пътни артерии в Пловдив
06.10.2022 Въоръжете се с търпение! Брутално задръстване на възлово място в
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).