Войната на операторите продължава, победители няма да има

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (59)
11:36 / 23.02.2013
17257
Войната между бившите съдружници в DCC, които сега са разделени на два лагера - DC Corporation и ТВ САТ КОМ продължава.

От тази война победители няма как да има. Ясно е, че и двата оператора ще загубят нови клиенти, които ще мигрират към алтернативните оператори.

Равносметката от войната до момента е следната: DC Corp. "владееше" мрежата в Пловдив след "раздялата" и започването на съдебните битки. Сега във владение на мрежата в района "Централен" влиза ТВ САТ КОМ. Битките, най-вече на съдебно ниво, продължават с пълна сила.

В същото време най-потърпевши са отново клиентите. Те преживаха вече една "подялба" на оператора и изстрадаха тогава без услуга дни наред, както и объркването на кой да си плащат сметките в новата ситуация. Тази втора война и липса на услуги, за които са си платили, им идва вече в повече и е логично след поредните мъки и последните ентусиасти да потърсят алтернативи. Хората са изключително объркани. Ето какво ни написа тази сутрин потърпевш наш читател, един от многото оплакали се в редакцията на Plovdiv24.bg от новата кризисна ситуация: "Здравейте и аз съм един от пострадалите от кабелната война. След няколко дни без ТВ, от преди 30 мин имам аналогов сигнал, но на ТВ САТ СОМ !!! Нищо не разбирам вече. Как без да съм си сменял кабелния оператор сега получавам сигнал от другия оператор? Ще съм благодарен ако получа аз и всички потърпевши информация. Телефона на ДСС продължава да мълчи!". Друг наш читател ни написа: "Живеем в 21 век и нямаме яснота какво се случва с войната между двата оператора. Недопустимо е да се случва това. Къде е закона за който толкова много говорим? Къде е прокуратурата? Къде е комисията за защита на конкуренцията? Крайно време е някой да предприеме мерки за отнемане на лиценза на двата кабелни оператора както така да се сезира и съдята изпълнител за допускането на това своеволие."

Ясно е, че от тази война между съдружниците в DCC победители няма да има. Двете спорещи страни само губят, а клиентите им са най-потърпевши. Частични победители са може би единствено останалите оператори, които ще се сдобият с нови клиенти.

Цялата сага можете да проследите в статиите по темата под тази новина.


Виж коментарите (59)

Още по темата (66):
15.12.2023 От DCC бесни на ГДБОП
29.11.2023 Голяма част от клиентите на DCC все още нямат телевизия
25.11.2023 Адвокат: Това остана от DCC!
25.11.2023 Пловдивчанка: 3 дни без интернет и телевизия. Жена изгуби работата си заради тях
24.11.2023 DCC проговориха за акцията, намекнаха за бухалки
24.11.2023 Пловдивски адвокат: Кой ще носи отговорност?
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).