Войната на хипермаркетите загрубя! Плъзнаха шпиони

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
10:25 / 29.11.2010
7941
Търговски шпиони обикалят хипермаркети от веригите на конкуренти и следят ценовата политика, за да могат работодателите им да реагират с по-ниски цени. Репортер на вестника попадна на две групи "шпиони" в един от магазините. В първия случай двама младежи с листчета обикаляха щандовете с основните хранителни продукти и описваха промоциите и цените. Гъбите можем да ги свалим до 3,20, на лука ще му пуснем 10 стотинки надолу, уточняваха помежду си шпионите, а след малко звъннаха на някого и издиктуваха наличните цени. Имената на стоките не се споменаваха, а вървеше само низ от цени вероятно подредени по предварително подготвен списък, който се намира у двете страни. Буквално минути по-късно репортер се сблъска с друг "агент", който с хендсфри също щъкаше край рафтовете. Картинката беше смешна, защото този младеж си говореше сам: "Краставиците са по 99 стотинки, има моркови по 35 стотинки, поркотали по 99." Тъй като не приличаше на психичноболен, целите на монолога му по-скоро не оставяха съмнения, че предава цени до неизвестен получател в реално време.

Охраната и служителите ни са предупредени в подобни случаи да помолят "шпионите" да напуснат магазина, а ако веднъж ги засечем, посещенията им в нашия магазин вече са нежелателни, разказа управителка на супермаркет. Стигало се и до конфузи. Така например гардовете обезпокоили мъж, който отмятал дълъг списък, а после се оказало, че 30-те позиции в него били поръчка от жена му. Извинихме му се, защото от асортимента ставаше ясно, че не е шпионин, обясни мениджърката. Агентите обаче били изобретателни, някои използвали мобилни телефони, други заснемали цените с камера, сложена небрежно в количката, трети пък използвали диктофон.

Източник: Монитор


Виж коментарите (16)

Още по темата (16):
21.12.2018 Магазин "Зора" е най-новото попълнение на новооткрития G Center Plovdiv
18.11.2017 Войната на хипермаркетите в Пловдив превзе още един район
11.07.2017 Отварят нови големи магазини в Пловдив на мястото на преместен огромен хипермаркет!
05.01.2011 Липсват тоалетни за клиенти в Лидъл
04.01.2011 В Била мамят с цените и продават стоки с изтекъл срок на годност
12.12.2010 Откриха "Пени", евтини банани няма и хора няма
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).